Life

Αλκυονίδες: πανελλήνιος διαγωνισμός παιδικής λογοτεχνίας

0

Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης με την επωνυμία ‘’ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ‘’, που εδρεύει στην Κόρινθο, προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κειμένου Παιδικής Λογοτεχνίας (Παιδικό Παραμύθι), με ελεύθερο θέμα ,για το έτος 2022 .Το κείμενο θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών .

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1.Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας .
2. Το εν λόγω κείμενο δεν πρέπει να έχει υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό ή να έχει εκδοθεί ή να έχει δημοσιευτεί.
3. Το έργο (όχι με το πραγματικό ονοματεπώνυμο αλλά με το ψευδώνυμο του/της διαγωνιζόμενου/ης) θα πρέπει να γραφεί με μέγεθος γραμμάτων 12 και γραμματοσειρά Times New Roman.
4. Ο διαγωνισμός αφορά νέα λογοτεχνικά κείμενα, έκτασης μέχρι 3.000 λέξεων.
5. Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να συμμετάσχει με ένα μόνο έργο .
6. Ο/Η δημιουργός, εγγυάται το πρωτότυπο του έργου του/της και αναλαμβάνει κάθε ευθύνη έναντι τρίτων δικαιούχων ή εγκαλούντων ως προς την πρωτοτυπία και την πατρότητα του έργου.
7. Τα έργα θα είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, θα φέρουν τίτλο και θα υποβληθούν ηλεκτρονικά.
8. Δεν θα γίνουν δεκτά κείμενα με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό, απρεπές, που προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια τρίτων κατά την απόλυτη κρίση της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.
9. Θα βραβευτούν τρία έργα, με την ένδειξη «πρώτο βραβείο», «δεύτερο βραβείο» και «τρίτο βραβείο». Επίσης θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι στα έργα που θα κριθούν ως καλύτερα στη σειρά αξιολόγησης αμέσως μετά από τα βραβευθέντα και θα είναι ισάριθμα. Τέλος, έπαινοι συμμετοχής θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες εγκύρως και εμπροθέσμως στο διαγωνισμό.
10. Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει 15 Μαρτίου 2022 και θα λήξει 15 Ιουνίου 2022 .
11.Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τρία (3) μέλη ,η ταυτότητα των οποίων θα παραμείνει μυστική, μέχρι την τελετή απονομής, και η κρίση για την συνδρομή των αναγκαίων λογοτεχνικών προϋποθέσεων της απονομής των διακρίσεων εναπόκειται στην απόλυτη αρμοδιότητα αυτής, η οποία αποφασίζει έστω και κατά πλειοψηφία .
12. Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων, θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (Ο.Η.Ε.).
13. Συμμετοχές οι οποίες δεν πληρούν τους παραπάνω ,και ιδίως εν αρχή της παρούσης, όρους και προϋποθέσεις, θα θεωρηθούν άκυρες.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1.Στείλτε μας e-mail ,με θέμα: «Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κειμένου Παιδικής Λογοτεχνίας 2022», στην ηλεκτρονική διεύθυνση alkionides.kor@gmail.com τα έργα σας, χωρίς καμία άλλη προσωπική πληροφορία παρά μόνο το ψευδώνυμό σας . Η διεύθυνση του e –mail σας να μην περιέχει στοιχεία του ονοματεπώνυμού σας.
2. Αποστείλετε ταχυδρομικώς, όχι συστημένα, έναν φάκελο με τις προσωπικές σας πληροφορίες ( Όνομα , Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Διεύθυνση κατοικίας, Τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail ) στην διεύθυνση :ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 34 , ΚΟΡΙΝΘΟΣ , 20131 , ΤΗΛ. 6977328303 , προς το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ‘’ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ’’( υπ’ όψιν κ.Όλγας Κονομόδη). Εξωτερικά στον φάκελο θα αναγράφεται μόνον το ψευδώνυμό σας .

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες του διαγωνισμού κ. Κονομόδη Όλγα, στην διεύθυνση: olgakonomodi@hotmail.com και κ. Καλλίρη Μαρίνα στη διεύθυνση : m.kalliri@yahoo.gr .  

Στα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου η λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

Previous article

Με όρους επικοινωνίας και η φορολόγηση των “ουρανοκατέβατων” κερδών στην ηλεκτρική αγορά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life