ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συγκίνηση από τις μνήμες της Μικρασίας στο φιλικό Κύψελου – ΑΕΚ

0

Ποδοσφαιρικός αγώνας τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο στάδιο της Κορίνθου. Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ και του Κύψελου, των δυο ομάδων της προσφυγιάς, συναντήθηκαν σε έναν αγώνα ιστορικό, έναν αγώνα που διοργανώθηκε με την φροντίδα του δήμου Κορινθίων και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

«Είναι ημέρα τιμής και μνήμης των 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή η σημερινή. Ημέρα μνήμης για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και υπέφεραν τα πάνδεινα, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, στην Κόρινθο, εγκαταστάθηκαν στον συνοικισμό, σταδιοδρόμησαν μετά από πολλές δυσκολίες και δημιούργησαν ένα ζωντανό κύτταρο της κορινθιακής κοινωνίας. Η πρωτοβουλία του σημερινού αγώνα είναι μια συμβολική κίνηση στη μνήμη τους και στις ρίζες όλων μας.

Συγχαίρω όσους βοήθησαν στην σημερινή εκδήλωση, είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα υλοποιήσει ο Δήμος Κορινθίων για τα 100 χρόνια της Μικράς Ασίας.

Κλείνοντας θέλω να σας πω πως η ιστορία διδάσκει και παιδαγωγεί γι αυτό και εύχομαι όλοι μας να θυμόμαστε την επέτειο, και να καταβάλουμε προσπάθειες με σύμπνοια, ομόνοια, αγάπη, εθνική ομοψυχία για να βελτιώσουμε τις συνθήκες τις οποίες ζούμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλωσορίζοντας τις δόξες των δυο ομάδων, τις αρχές του τόπου αλλά και το πλήθος των πολιτών που έσπευσε να παρακολουθήσει τον ιστορικό αγώνα.

Πριν την έναρξη του αγώνα στη μνήμη των θυμάτων της Μικράς Ασίας  τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και τιμήθηκαν άνθρωποι που έχουν γράψει την δική τους ιστορία και στα δύο σωματεία. Ο Δήμαρχος Κορινθίων απένειμε τιμητική πλακέτα στον Λάκη Νικολάου ενθυμούμενος μάλιστα και ποδοσφαιρικές στιγμές του, εξάροντας την ικανότητα του να συνδυάσει με επιτυχία δυο ταλέντα, δυο σταδιοδρομίες, αυτή του γιατρού και αυτή του ποδοσφαιριστή.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ιδιαίτερα στην ομιλία της Προέδρου της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κυρίας Βασιλικής Ευστρατιάδου η οποία τιμήθηκε από το δήμο ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό της, στο έργο το οποίο προσφέρει με αγάπη και μεράκι όλα τα χρόνια της ζωής της.

Σήμερα τα εγκαίνια του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας

Previous article

H bwin ανακατασκεύασε ένα σχολικό γήπεδο στο Κιάτο και προκάλεσε το σχόλιο του Μάρκου Λέγγα!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.