ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ηλεκτρικά ποδήλατα: θα απελευθερώσουν 100 θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Κορίνθου

0

Στο ζήτημα της χρηματοδότησης για την προμήθεια των 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση και λειτουργία 6 σημείων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, για την φόρτιση και την στάθμευσή τους με ασφάλεια (αντιβανδαλιστικό σύστημα, «έξυπνες» κλειδαριές ΙοΤ, κτλ.), ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από δημότες, κατοίκους, επισκέπτες, αναφέρθηκε ο Βασίλης Νανόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Το ενδιαφέρον σημείο στην αναφορά του κ. Νανόπουλου έχει να κάνει με το γεγονός ότι επίκειται ανασχεδιασμός των ποδηλατοδρόμων στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής μελέτης που είναι σε εξέλιξη και θα παραδοθεί το προσεχές διάστημα. Ο δήμαρχος Κορινθίων ανέφερε ακόμα ότι τα 38 ηλεκτρικά ποδήλατα που θα αγοράσει ο δήμος με πόρους απο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο στόχος είναι να γίνουν 100, αλλά να πολλαπλασιαστούν τα -αρχικώς- έξι σημεία παράδοσης και παραλαβής, τα οποία θα είναι εκτός του κέντρου της πόλης με στόχο το κέντρο να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά. Όπως είπε χαρακτηριστικά “θέλουμε να απελευθερωθούν 100 θέσεις πάρκινγκ…”.

Τα ποδήλατα θα “κλειδώνουν” και θα “ξεκλειδώνουν” μέσω του κινητού τηλεφώνου και θα “χρεώνονται” στον κάθε πολίτη μέσα από ένα app και θα κινούνται σε λωρίδες κίνησης.

Τέλος ο κ. Νανόπουλος ανέφερε ότι στον σχεδιασμό του δήμου είναι και η κυκλοφορία ενός ηλεκτρικού λεωφορείου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Open Mall.

Τι αλλάζει στα συστήματα οδοφωτισμού στην Κόρινθο; – Το φως του ήλιου θα “ρυθμίζει” το ηλεκτρικό φως

Previous article

Εκδήλωση για τους Αρβανίτες της Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.