ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τα Καλάμια φωτίστηκαν και ξαναγίνονται must προορισμός για όλο το 24ωρο (βίντεο)

0

Μία νέα, εντελώς διαφορετική εικόνα, παρουσιάζει η παραλία Καλάμια από χθες το βράδυ. Η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων που υπήρχαν εκεί με 32 νέα φωτιστικά σώματα τα οποία διαθέτουν λαμπτήρες led άναψαν χτες το βράδυ και άλλαξαν εντελώς την εικόνα της παραλιακής ζώνης, όχι μόνο αισθητικά, αλλά και ενεργειακά. Ο νέος φωτισμός καταφέρνει να είναι πλούσιος και διακριτικός ταυτόχρονα κι από χτες τα Καλάμια το βράδυ είναι πιο φωτεινά, πιο όμορφα (αλλά και πιο …οικονομικά από ενεργειακής άποψης).  

Στην αναβαθμισμένη εικόνα της παραλίας θα πρέπει να προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι από πέρυσι η δημοτική αρχή έκανε μία σειρά παρεμβάσεων στα Καλάμια που αφορούσαν όχι μόνο την καθαριότητα της παραλίας, αλλά και τις υποδομές που οδήγησαν στην κατάκτηση της Γαλάζιας Σημαίας. Ένα γεγονός που έχει σαφώς περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς και την ουσιαστική ή την –πολύ σημαντική- επικοινωνιακή πλευρά.

Σε όλα αυτά, βέβαια, σημαντικό ρόλο έχει παίξει από πέρυσι και η ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς τα Καλάμια απόκτησαν ξανά ζωντάνια όχι μόνο από τις ενέργειες του δήμου, αλλά και χάρη στις επενδύσεις των ιδιωτών που έριξαν πολλά χρήματα και έφτιαξαν καινούργια καταστήματα, με αισθητική και άποψη. Και μάλιστα με παροχές όπως οι δωρεάν ξαπλώστρες, την ίδια ώρα που όπως μαθαίνουμε, σε πολλές ακόμα και μη τουριστικές περιοχές, οι επιχειρήσεις ζητούν «δεκάρικα» για δυο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα, συν ό,τι πάρεις. Αλλά την ίδια ώρα χάρη στο μεγάλο μήκος της (που ξεπερνά τα 800 μέτρα σε όλη την έκτασή της), η παραλία Καλάμια προσφέρει και πολλές ελεύθερες ζώνες για όσους θέλουν να απολαύσουν την θάλασσα, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να παραγγείλουν καφέ ή ποτό σε κάποια από τις επιχειρήσεις εστίασης.

Με απλά λόγια η Κόρινθος ξαναγίνεται ύστερα από χρόνια προορισμός για μια ολοήμερη έξοδο, για μπάνιο καφέ και κοκτέιλ όλη μέρα και για φαγητό ή clubbing το βράδυ.     

Πέφτει “πιστόλι” στα βενζινάδικα! Φουλάρουν και φεύγουν με πατημένο γκάζι

Previous article

Οι μωβ μέδουσες έφτασαν στις ελληνικές θάλασσες: Τι πρέπει να γνωρίζουμε, τα συμπτώματα μετά από τσίμπημα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.