ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόρινθος: Συνελήφθη Βρετανός με 57 κιλά κοκαΐνη

0

Στα χέρια της Ελληνικής αστυνομίας βρίσκεται από χθες, ένας 45χρονος Βρετανός, μέλος διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης.

Ο Άγγλος, ξεκίνησε το ταξίδι του για το κοσμοπολίτικο Λουτράκι, έχοντας στις βαλίτσες του 57 κιλά κοκαΐνη αξίας 1.500.000 €. O 45χρονος μέχρι και λίγα λεπτά πριν το εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών….”των πλουσίων”, δεν είχε προλάβει…να σπρώξει μέρος της παράνομης ουσίας. Όπως αναφέρουν πρόσωπα της ΕΛ.ΑΣ, επρόκειτο για ένα κύκλωμα που δρούσε σε κοσμοπολίτικες περιοχές της χώρας, ενώ τονίζονται οι διασυνδέσεις με χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο ρόλος της DEA

Στις έρευνες συμμετείχαν και Αμερικανοί πράκτορες από το Γραφείο DEA( υπηρεσία καταπολέμησης των ναρκωτικών) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, όπου μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων και δημιουργίας ατομικού “προφίλ”, οδηγήθηκαν στον 45χρονο Βρετανό. Παρέδωσαν όλα τα στοιχεία στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, έστησαν την επιχείρηση σύλληψης του Άγγλου.

Τα 49 πακέτα, συνολικού βάρους 57 κιλών και 215 γραμμαρίων, που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έφεραν το λογότυπο «23» με ένα βασιλικό στέμμα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του «βασιλιά» του NBA Λεμπρόν Τζειμς. Πιθανότατα, το «23» παραπέμπει σε σφραγίδα καρτέλ της λατινικής Αμερικής.

Πολεμικό υλικό βρέθηκε σε οικοδομή στο κέντρο της Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Previous article

Eπιστρέφουν οι «Αστρονομικές βραδιές» στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.