ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Η κυβέρνηση παίρνει πίσω τις αυξήσεις ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά μετά την κατακραυγή

0

Δεν θα αυξηθεί τελικά ο ΦΠΑ στις μάσκες, τα αντισηπτικά και άλλα είδη ατομικής υγιεινής από 1η Ιουλίου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κανονικά, από 1η Ιουλίου προβλεπόταν ο ΦΠΑ από 6% να επιστρέψει στο 24% για τα συγκεκριμένα είδη, αλλά δεδομένης της νέας έξαρσης των κρουσμάτων, ο κ. Γεωργιάδης με παρέμβαση στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, ξεκαθάρισε ότι ο χαμηλός ΦΠΑ θα παραμείνει τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ακόμα, όλο το 2022, “και βλέπουμε”, όπως συμπλήρωσε. 

Πρόκειται για θεαματικό “άδειασμα” του υπουργείου Ανάπτυξης στο Υπουργείο Οικονομικών και μάλιστα στον τηλεοπτικό “αέρα”.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να πάει την Τρίτη (28/6) στη Βουλή.

Ο ΦΠΑ επρόκειτο να αυξηθεί στα εξής αγαθά:

  • στις μάσκες προστασίας,
  • στα γάντια για την ιατρική (για την προστασία από ιούς και την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών – νοσοκομειακή και ιδιωτική χρήση), στο σαπούνι και σε άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή, στα αντισηπτικά διαλύματα,
  • στα αντισηπτικά μαντηλάκια και σε άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα.
  • στην αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών η καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95% που διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση.

“Χρυσός” και πρωταθλητής Ελλάδας ο κορίνθιος Αντώνης Μέρλος

Previous article

Κορονοϊός: 113 κρούσματα στην Κορινθία σήμερα – 404 κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.