ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη: Καίγονται αυλές σπιτιών στο Ντράφι -Εκκενώνεται η περιοχή

0

Στις αυλές σπιτιών στο Ντράφι έχουν φτάσει οι φλόγες από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πεντέλη.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στο σημείο πολύ ισχυρές δυνάμεις για την επιχείρηση της κατάσβεσης, με επίγεια και εναέρια μέσα.

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη / Φωτογραφία: INTIME

Το ένα μέτωπο, ειδικά, με κατεύθυνση προς Ντράφι-Νέα Πεντέλη ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια, στα 500 περίπου μέτρα από τις πρώτες κατοικίες.

Το δεύτερο μέτωπο κινούνταν με μικρότερη ταχύτητα προς το βουνό. Στις 18:20 στάλθηκε στους κατοίκους μήνυμα από το 112 ώστε να παραμένουν σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στις 18:45, ένα δεύτερο μήνυμα κάλεσε τους πολίτες που βρίσκονταν στο Ντράφι να απομακρυνθούν από την περιοχή, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Πεντέλη.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης, ενώ καίει σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι).

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη / Φωτογραφία: INTIME

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και πιο συγκεκριμένα επιχειρούν ήδη 7 Tractores, 2 Erickson, 1 Bell214, 1 BK117. Επίσης, μόλις δόθηκε εντολή σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ.

«Καμπανάκι» για τις πυρκαγιές από το Meteo: Έρχεται πενθήμερο – «μπαρούτι» με ανέμους και ζέστη [χάρτες]

Previous article

INFOGRAPHIC: Μειώθηκε κατά 6.938 κατοίκους ο πληθυσμός της Κορινθίας – ποιος δήμος παρουσίασε αύξηση κατοίκων!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.