ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αύριο στο Κιάτο ο Μητσιάς, η Δήμου και άλλοι καλλιτέχνες για τον Μεγάλο Γιάννη Σπανό

0

Τρία σχεδόν χρόνια μετά τον θάνατό του και ανήμερα των γενεθλίων του, το Κιάτο τιμά τον μεγάλο πολίτη του, Τον Γιάννη Σπανό. Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, στις 9.00 το βράδυ, στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου, θα λάβει χώρα μια σπουδαία συναυλία, όπου αγαπημένοι τραγουδιστές φίλοι και συνεργάτες του Γιάννη Σπανού θα ερμηνεύσουν αξέχαστες συνθέσεις του.

Ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Δήμου, ο Δώρος Δημοσθένους, η Μαρία Αλεξίου, η Πένυ Ξενάκη, ο Κώστας Τζιάγκουλας και ο Κοσμάς Κοκόλης υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου Γιώργου Παγιάτη θα μας ταξιδέψουν στις μελωδίες του αγαπημένου μας συντοπίτη του μοναδικού Γιάννη Σπανού.

Ο Μανώλης Μητσιάς δεν θα ξεχάσει ποτέ τις όμορφες στιγμές που πέρασαν οι δυο τους στο Κιάτο, όταν ετοίμαζαν το άλμπουμ «Πλησιάζοντας τον Καβάφη» που ήταν και η τελευταία δισκογραφική δουλειά του Σπανού: « Πήγαινα πολύ συχνά στο σπίτι του στο Κιάτο, καθόμασταν στην αυλή με τον υπέροχο κήπο που είχε φτιάξει και δουλεύαμε. Ένιωθε ευτυχισμένος εκεί ο Γιάννης» εξομολογείται ο ερμηνευτής και συμπληρώνει: «Αυτός ο δίσκος ήταν ιδέα του Σπανού γιατί μία από τις διαχρονικές επιθυμίες του, που την είχε μέχρι το τέλος της ζωής του, ήταν να βάλει το λόγο των ποιητών στο στόμα του απλού κόσμου». Για να καταλήξει με το πιο σημαντικό, το πιο ανθρώπινο: «Ο Γιάννης Σπανός δεν ήταν τσιγκούνης στα αισθήματά του. Τα έδινε όλα απλόχερα…».

Πριν από την μεγάλη συναυλία θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης «Γιάννης Σπανός: Η ζωή και το έργο του» όπου σε δύο αίθουσες του 1 ου Γυμνασίου Κιάτου οι επισκέπτες θα έχουν την χαρά και την τύχη να δουν σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και αντικείμενα, δίσκους, παρτιτούρες και άλλα που αφορούν στην ζωή του Γιάννη Σπανού και αποτελούν ευγενική παραχώρηση της οικογένειάς του.

Το Σαββατοκύριακο ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel pass 2

Previous article

VIDEO: Πύρωσε η άσφαλτος της Αθήνας λόγω καύσωνα – Στους 94,2 βαθμούς η θερμοκρασία σε πεζογέφυρα του Κηφισού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.