Περιφερεια

1η Οκτωβρίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής Τρικούπη στην Διώρυγα

0

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, θα κάνει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Χαρίλαου Τρικούπη στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν ο οραματιστής πολιτικός που υλοποίησε, μεταξύ άλλων, το έργο της διάνοιξης της διώρυγας, τα εγκαίνια της οποίας τέλεσε το 1893.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Τασούλας, στην εκδήλωση με την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας- αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο αυτόν πολιτικό, που θα αρχίσει στις 7.00 το απόγευμα θα εκφωνήσει ομιλία.

Αυτή την ώρα ο κ. Νίκας προεδρεύει σε σύσκεψη που γίνεται στην Διώρυγα σχετικά με τις εργασίες που γίνονται στην περιοχή του Ισθμού με στόχο την γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής, η επισκεψιμότητα της οποίας -λόγω της διώρυγας- είναι η δεύτερη στην Ελλάδα μετά την Ακρόπολη της Αθήνας.

“Επιδιώκουμε, μέσα από τα έργα που υλοποιούνται και προγραμματίζονται από την Περιφέρεια να δώσουμε το μήνυμα στους χιλιάδες των επισκεπτών ότι ο Ισθμός αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου” τόνισε ο Π. Νίκας.

“Έφυγε” ξαφνικά ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου Κορίνθου, Χρυσόστομος Δηλανάς

Previous article

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ : ΄Εκθεση “BioMuse: από τα θραύσματα των οστών, στις ιστορίες των ανθρώπων “

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.