ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Μεταφέρονται ανήλικοι από την Κόρινθο

0

Την μετεγκατάσταση του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας προβλέπει υπουργική απόφαση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελ. Οικονόμου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μετεγκατάσταση Καταστήματος Κράτησης Νέων Κορίνθου

Όπως αναφέρεται, στην απόφαση αυτή κατέληξαν έχοντας υπόψη «την ανάγκη διασφάλισης ασφαλούς περιβάλλοντος του πληθυσμού κρατουμένων ηλικίας κάτω των 18 ετών, καθώς και παροχής της αναγκαίας υποστήριξης που συνάδει στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα».

Μετεγκατάσταση Καταστήματος Κράτησης Νέων Κορίνθου

Και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η «μετεγκατάσταση του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, το οποίο μερικώς μετατρέπεται σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων για τη φιλοξενία ανηλίκων από δεκαπέντε (15) έως δεκαοκτώ (18) ετών».

Τα κυβερνητικά σχέδια για τη δημιουργία νέου Πολυδύναμου Κέντρου Κράτησης Νέων και Ανηλίκων κρατουμένων στην Κασσαβέτεια Βόλου είχαν ανακοινωθεί από τα τέλη του περασμένου έτους από την τότε Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Μετεγκατάσταση Καταστήματος Κράτησης Νέων Κορίνθου

Σε πλήρη λειτουργία το 2025

Συγκεκριμένα, σε επίσκεψή της στον χώρο είχε αναφέρει πως έως το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Πολυδύναμου Καταστήματος Κράτησης Ανηλίκων και Νέων Ανηλίκων, δυναμικότητας 800 θέσεων, στην περιοχή Αϊδίνι στην Κασσαβέτεια του Βόλου.

Πρόκειται για μια έκταση 220 στρεμμάτων στην Κασσαβέτεια, τμήμα της οποίας θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του νέου Καταστήματος Κράτησης.

Μετεγκατάσταση Καταστήματος Κράτησης Νέων Κορίνθου

Όπως είχε δηλώσει η κυρία Νικολάου «επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί ένα έργο που έχει κολλήσει εδώ και 20 χρόνια. Ευχαριστώ τη δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία που έχουμε».

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες, στο συγκεκριμένο Κατάστημα θα δημιουργηθούν πτέρυγες υποδίκων και καταδίκων νέων και ανηλίκων, Κέντρο Υγείας, ψυχιατρικό τμήμα, Κέντρο Εκπαίδευσης με στόχο την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων.

Μια Εθνική που αδίκησε τον εαυτό της και τα δάκρυα που λένε πολλά για την επόμενη μέρα

Previous article

Υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης ρεύματος 3-4 ώρες την ημέρα ανακοινώνει σήμερα η Κομισιόν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.