ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης ρεύματος 3-4 ώρες την ημέρα ανακοινώνει σήμερα η Κομισιόν

0

Σε υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης ρεύματος καθημερινά για 3-4 ώρες κατά το διάστημα της αιχμής, καλεί τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν η Κομισιόν. Αν και εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των «27» να επιλέξουν εκείνες τις ώρες της μειωμένης κατανάλωσης, εντούτοις και μόνο το γεγονός η εξοικονόμηση φεύγει από το προαιρετικό χαρακτήρα και γίνεται υποχρεωτική, καταμαρτυρά και τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Τα παραπάνω προβλέπει κοινοτικό προσχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας ενόψει και των σημερινών ανακοινώσεων από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Αν και παρέχεται ευελιξία στις κυβερνήσεις, όπως η δυνατότητα η υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης να αφορά και ώρες όπου η παραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ είναι χαμηλή, εντούτοις θεωρείται ότι θα προκαλέσει νέες τριβές, όπως συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, ως προς τον τρόπο κατά τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση.

Εκτός από την υποχρεωτική μείωση της ζήτησης στο ρεύμα, το προσχέδιο συνοδεύουν μέτρα, όπως ένα πανευρωπαϊκό πλαφόν στα «ουρανοκέταβατα κέρδη» των ηλεκτροπαραγωγών, καθώς και η προσωρινή εισφορά στις εταιρείες ορυκτών καυσίμων, δηλαδή όσες εμπλέκονται στην παραγωγή πετρελαίου, αερίου, άνθρακα.

Ανοίγει ο δρόμος για το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Μεταφέρονται ανήλικοι από την Κόρινθο

Previous article

Αμπέλι: Τρύγος με αντιθέσεις – Η εικόνα στις αμπελουργικές περιοχές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.