ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣOK! Αυξημένες οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο, παρά τις μειώσεις των εταιρειών

0

Οι πάροχοι ενέργειας ανακοίνωσαν τις τιμές ρεύματος για τον Οκτώβριο και η κυβέρνηση με τη σειρά της ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις. Το τελικό συμπέρασμα, όμως, είναι πως παρά την μείωση της τιμής από τη μεριά των παρόχων στον καταναλωτή το ρεύμα θα φτάσει ακριβότερο! Αιτία, πρώτον ότι η κυβέρνηση μείωσε το ποσοστό επιδότησης, αλλά κυρίως ότι μετατρέπει την οριζόντια επιδότηση σε κλιμακωτή.

Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις των προηγούμενων μηνών (Αύγουστος, Σεπτέμβριος), οι συνεπείς καταναλωτές που “ματώνουν” κάνοντας οικονομία θα πληρώσουν τον Οκτώβριο, 0,159 ευρώ την KWH έναντι 0,149 που πλήρωσαν τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο.

Ειδικότερα:

– Τον Αύγουστο η ΔΕΗ (ενδεικτικά, μιας και έχει τους περισσότερους πελάτες) έδωσε τιμές 0,486 €/kwh με την επιδότηση από το κράτος να φτάνει στα 0,337. Άρα η τελική τιμή για τον καταναλωτή ήταν 0,149.

– Τον Σεπτέμβριο η ΔΕΗ έδωσε τιμές 0,788 με την επιδότηση στα 0,639. Η τελική τιμή για τον καταναλωτή ήταν 0,149.

– Για τον Οκτώβριο η ΔΕΗ δίνει τιμή 0,595, με την επιδότηση να πηγαίνει στα 0,436. Άρα τελική τιμή για τον καταναλωτή θα είναι 0,159. Και θα είναι πολύ μεγαλύτερη για όσους καταναλώσουν πάνω απο 500 kwh, κάτι πολύ πιθανό αν κάποιοι επιλέξουν να θερμανθούν με ηλεκτρικά σώματα.

Όλα αυτά δείχνουν πως οι επόμενοι λογαριασμοί θα είναι σαφώς αυξημένοι

Παραμένουν ανοιχτά τελικά τα τρία καταστήματα της τράπεζας Πειραιώς στην Κορινθία

Previous article

Εκλογές για νέους εκπροσώπους σε ΔΣ, ΠΙΣ και Εξελεγκτική Επιτροπή στον Ιατρικό Σύλλογο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.