ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το 1,40 θα ξεκινήσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, μαζί με την επιδότηση

0
ÐÅÔÑÅËÁÉÏ ÈÅÑÌÁÍÓÇÓ

Το άλλο Σάββατο (15 Οκτωβρίου) θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. H κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ζεστάνει τα ελληνικά νοικοκυριά φέτος τον χειμώνα, με τρεις βασικές αλλαγές όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης.

Όπως είχαν τονίσει στη σχετική παρουσίαση ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αναπληρωτής υπουργός, Θόδωρος Σκυλακάκης, φέτος θα τρέξει μια επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία που υπολογίζεται στα 25 λεπτά του ευρώ (με τον ΦΠΑ) ανά λίτρο.

Ποια θα είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος
Όπως κάθε χρόνο, το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει να διατίθεται στις 15 Οκτωβρίου, με τιμή εκκίνησης περί το 1,15-1,20 ευρώ ανά λίτρο. H εκτίμηση είναι πως φέτος θα φτάσει το 1,60 με 1,70 ευρώ ανά λίτρο. Μετά την οριζόντια έκπτωση των 25 λεπτών, το κόστος θα υποχωρήσει έως και το 1,35 ευρώ/λίτρο.

Η τιμή του πετρελαίου πέρσι ξεκίνησε με 1,15 ευρώ ανά λίτρο στις 15/10/2021 και στην ολοκλήρωση της σεζόν έφτασε το 1,40 ευρώ το λίτρο. «Φέτος, με τις σημερινές τιμές -και λόγω της ενεργειακής κρίσης- και την επιδότηση η τιμή θα ξεκινήσει από 1,37€/λίτρο-1,40 €/λίτρο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, ενδέχεται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να είναι υψηλότερες τον Οκτώβριο.

Οι τρεις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης
Όπως προαναφέρθηκε, το 2022 θα υπάρξουν τρεις σημαντικές αλλαγές. Φέτος, λοιπόν, διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, καθώς «άνοιξαν» -προς τα πάνω- τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ αυξήθηκε και το κονδύλι.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί φέτος για το επίδομα θέρμανσης είναι τα 300 εκατ. ευρώ, έναντι 174 εκατ. που δαπανήθηκαν την περσινή χρονιά. Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, πλέον αυξάνονται σε 16.000 ευρώ (από 14.000 ευρώ) για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ) για τον έγγαμο, ενώ το «ταβάνι» αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ποιοι θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης
Μια ακόμα ευνοϊκή ρύθμιση προβλέπει τη δυνατότητα λήψης διπλάσιου επιδόματος. Αυτό αφορά τους δικαιούχους που θα καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμου πλην φυσικού αερίου. Γι’ αυτήν την κατηγορία δικαιούχων, το επίδομα αντί για 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες θα είναι 700 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενο σε βαθμοημέρες.

Πέντε απινιδωτές σε Κόρινθο, Κιάτο, Λουτράκι και Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας

Previous article

Γκιώνης: H προτομή του Χαρίλαου Τρικούπη κατάθεση τιμής στον εξαίρετο αυτόν πολιτικό άνδρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.