ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέψεις για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων – θα κλείνουν μία ώρα νωρίτερα και θα ανοίγουν μία ώρα αργότερα

0

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αλλαγών στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων.

Με τους λογαριασμούς στην ενέργεια να έρχονται συνεχώς όλο και πιο φουσκωμένοι, τα καταστήματα σκέφτονται να καταφύγουν στη λύση να κλείνουν δύο ώρες νωρίτερα, ώστε να περιορίσουν το κόστος, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το κόστος της ενέργειας αυξήθηκε κατά 85% κατά μέσο όρο τον τελευταίο χρόνο.

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει, ανεπίσημα, και στην Κόρινθο, με τον Βασίλη Γεώργαρη να υποστηρίζει μιλώντας στο korinthia.net.gr πως σε ένα ιδανικό σενάριο θα καταστήματα θα μπορούσαν να δουλεύουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, αντί για 9-2 και 5-9 που είναι το ωράριο σήμερα.

Ο προβληματισμός, ωστόσο είναι αν θα ακολουθήσουν το ωράριο αυτό και τα πολυκαταστήματα, γι αυτό το ιδανικό θα ήταν η μείωση του ωραρίου να γίνει με κυβερνητική απόφαση και να είναι οριζόντια.

“Αν κόψουμε δύο ώρες θα κερδίσουμε το ενεργειακό κόστος μιας ημέρας την εβδομάδα, δεν είναι αμελητέα η διαφορά”, λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, ο οποίος συμπληρώνει ότι “με όποιον συνάδελφο και αν το έχω συζητήσει όλοι είναι σύμφωνοι”.

Ένα δεύτερο αγκάθι είναι και οι αντιδράσεις των εργαζομένων καθώς σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό οι έμποροι να αποφασίσουν σε μειώσεις των αμοιβών τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση σε μια εποχή που όλα είναι πιο δύσκολα.

Σωρός τα προβλήματα στα σχολεία της Περαχώρας – Τι λένε οι γονείς

Previous article

Σε στείρωση αδέσποτων θα προχωρήσει ο δήμος Ξυλοκάστρου στις 15 και 16 Οκτωβρίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.