ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα τον Νοέμβριο: Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την κρατική επιδότηση – Πόσο θα πληρώσουμε

0

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την κρατική επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ανακοινώσεις εκτός απροόπτου αναμένεται να γίνουν εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πάροχοι ανακοίνωσαν ήδη τα τιμολόγια ρεύματος για τον Νοέμβριο, τα οποία είναι από 30 έως 38% χαμηλότερα σε σχέση με τον Οκτώβριο. Οι χρεώσεις των παρόχων για τον Νοέμβριο διαμορφώνονται στα 35-40 λεπτά ανά κιλαβοτώρα, σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τα 60 λεπτά του Οκτωβρίου και τα 78 λεπτά ανά κιλοβατώρα του Σεπτεμβρίου.

Η αποκλιμάκωση των τιμών του ρεύματος αναμένεται να πιέσει προς τα κάτω και την επιδότηση από το κράτος, η οποία εκτιμάται ότι θα κινηθεί στο επίπεδο των 24-25 λεπτών από 33-43 λεπτά τον Οκτώβριο και 64 λεπτά τον Σεπτέμβριο.

Με τα νέα τιμολόγια και μετά την κρατική επιδότηση, η τελική τιμή της κιλοβατώρας θα διαμορφωθεί στα 11-16 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες. Έτσι, νοικοκυριό που καταναλώνει 300 κιλοβατώρες τον μήνα, θα κληθεί να πληρώσει τον Νοέμβριο για ηλεκτρικό ρεύμα 33-48 ευρώ.

Πρέπει το κυβερνητικό επιτελείο να βρει τους πόρους για να εξασφαλίσει την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Η επιδότηση που θα δώσει το Δημόσιο στην ενέργεια για τον επόμενο μήνα, μαζί με τις εκπτώσεις συνέπειας που προσφέρουν οι πάροχοι τα τιμολόγια, θα κρίνει τελικά το τελικό κόστος στους λογαριασμούς ρεύματος.

Αντίστοιχα, μειωμένες αναμένεται να είναι και οι κλιμακωτές κρατικές επιδοτήσεις που θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οι οποίες σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία θα συνεχίσουν να απορροφούν πάνω από το 80% των αυξήσεων και δεν θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς θα καλυφθούν στο σύνολο τους από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Έτσι έκλεβε τα θύματα της η συμμορία από το Ζευγολατιό που έβγαλε εκατομμύρια…

Previous article

Ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, αλλά εμείς θα πληρώνουμε χειρουργό και αναισθησιολόγο…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.