Περιφερεια

Το θέμα της λειψυδρίας στην Κορινθία έθεσε ο Δέδες στο περιφερειακό συμβούλιο

0

To θέμα της διαχείρισης των υδάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας έθεσε επιτακτικά ο Γιώργος Δέδες ζητώντας να εισαχθεί προς συζήτηση και ως κατεπείγον εκτός Ημερησίας Διάταξης. Σκοπός η λήψη αποφάσεων για τις παρεμβάσεις, στις οποίες η Περιφέρεια θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα, εφαρμόζοντας “σωστικές” πολιτικές για το επόμενο διάστημα.

Το μείζον θέμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας είναι το θέμα της λειψυδρίας και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του νερού στο νομό. Οι αγρότες αλλά και οι πολίτες, με βάση αυτά που υπέστησαν την άνοιξη και το καλοκαίρι που μας πέρασαν, αγωνιούν για τους επόμενους μήνες. Η Περιφέρεια μέχρι τώρα στην καλύτερη των περιπτώσεων νίπτει τας χείρας της, στη χειρότερη ακολουθεί την τακτική της στρουθοκαμήλου“, σημείωσε ο κ. Δέδες.

Στην Κορινθία εξελίσσεται το μεγαλύτερο εγγειοβελτιωτικό έργο της Περιφέρειας κι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, το φράγμα του Ασωπού, το οποίο σημειώνει δραματική καθυστέρηση του χρονοδιαγράμματος, χαρακτηρίζεται από βάλτωμα των εργασιών και υπερκοστολόγηση του έργου. Δεν υπάρχει καμία πίεση ή διεκδίκηση από την Περιφέρεια που έχει την επίβλεψη του έργου σε σχέση με την ολοκλήρωσή του”.

Ταυτόχρονα, ο Γ. Δέδες αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, κατά μήκος του άξονα της Ολυμπίας Οδού, για τα οποία ενημέρωσε πως έχουν εγκριθεί πλήρως οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι μελέτες τελικού σταδίου. Τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που τα αντιπλημμυρικά αυτά έργα μπορούν να διαδραματίσουν στην περιοχή, μιας και μπορούν να μετατραπούν ταυτόχρονα σε έργα παροχής διαθέσιμου νερού σε ένα νομό που στενάζει από τη λειψυδρία.

Η πρόταση του Γ. Δέδε έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και το θέμα της συνολικής διαχείρισης του νερού στην Κορινθία θα συζητηθεί ως ένα από τα πρώτα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της αμέσως επόμενης συνεδρίασης της ερχόμενης εβδομάδας, όπως δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σταυρέλης: “Στις καλένδες και το πρότυπο αθλητικό κέντρο που υποσχέθηκε ο δήμαρχος”

Previous article

VIDEO: Απογοητευμένος ο Νίκας: «Έχουμε μείνει πίσω στην διαχείριση των απορριμμάτων»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.