ΔΗΜΟΙ

VIDEO: Απογοητευμένος ο Νίκας: «Έχουμε μείνει πίσω στην διαχείριση των απορριμμάτων»

0

Για τις νεότερες εξελίξεις στην διαχείριση των απορριμμάτων ενημερώθηκαν δήμαρχοι από όλη την Πελοπόννησο στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας που έγινε σήμερα το πρωί στην Τρίπολη. Στην ημερίδα ο περιφερειάρχης εμφανίστηκε με έντονα επικριτική διάθεση σημειώνοντας πως η κυκλική οικονομία είναι μόνο στα λόγια, ενώ οι δήμοι παραμένουν πίσω στην ανακύκλωση.

Ο Παναγιώτης Νίκας εμφανίστηκε απογοητευμένος από την πορεία της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια. «Δεν είμαστε καλά με την διαχείριση των απορριμμάτων και η κυκλική οικονομία παραμένει μόνο σύνθημα».

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ήταν ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι μετά την έναρξη της συνεργασίας με την ΤΕΡΝΑ για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Τόνισε, όμως, ότι αυτή η βελτίωση επιτρέπει στους δήμους να κοιτάξουν με μεγαλύτερη άνεση στο μέλλον και να επενδύσουν στην κυκλική οικονομία, που έχει σημείο αναφοράς την επαναχρησιμοποίηση όλων των προϊόντων.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, πάντως, προέκυψε από τις δηλώσεις των δημάρχων Γορτυνίας και Βόρειας Κυνουρίας, οι οποίοι ενημέρωσαν ότι βρέθηκαν χώροι για την δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης. 

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης σημείωσε ότι ο δήμος του έχει μπει και αυτός από το καλοκαίρι στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων. Ήδη, όμως, έχει υποβάλλει πρόταση για χρηματοδότηση ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης, ενώ με άλλη χρηματοδότηση θα επιδιωχθεί να δημιουργηθεί και πράσινο σημείο.  

Το θέμα της λειψυδρίας στην Κορινθία έθεσε ο Δέδες στο περιφερειακό συμβούλιο

Previous article

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» με μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΔΗΜΟΙ