ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΕΦΙΑΛΤΗΣ: νερό με προσμίξεις γεωτρήσεων από σήμερα ΚΑΙ στην Κόρινθο – Έκκληση της ΔΕΥΑΚ για περιορισμό κατανάλωσης

0

Με μία ανακοίνωση που μοιάζει με εφιάλτη η ΔΕΥΑ Κορίνθου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι λόγω της ξηρασίας από σήμερα ΚΑΙ στην Κόρινθο, άρα ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, η υδροδότηση θα γίνεται με νερό από την Στυμφαλία, όπου όμως θα υπάρχουν προσμίξεις με γεωτρήσεις.

Λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών,  της αυξημένης κατανάλωσης στην πόλη αλλά και της ταυτόχρονης μείωσης της παροχής των πηγών της Στυμφαλίας, και για να μην γίνονται πολύωρες διακοπές υδροδότησης, από την Δευτέρα 21/11/2022 η υδροδότηση της Κορίνθου θα γίνεται με νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας σε ανάμειξη με νερό γεωτρήσεων, όποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Το νερό  θεωρείται πόσιμο  για τους καταναλωτές λόγω του μικρού ποσοστού ανάμιξης από γεωτρήσεις.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές σε όλο τον Δήμο να περιορίσουν  την κατανάλωση νερού στις απολύτως αναγκαίες οικιακές χρήσεις και να περιορίσουν την σπατάλη, διότι ακόμα και οι γεωτρήσεις έχουν μειωμένη παροχή και είναι ορατός ο κίνδυνος της έλλειψης νερού.

Αν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει έγκαιρη ενημέρωση. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευελπιστούμε στην συνεργασία σας…”.

Η απόφαση μοιάζει να είναι μονόδρομος καθώς βρισκόμαστε πλέον στα τέλη και του Νοεμβρίου και όλο το φθινόπωρο δεν έχει ρίξει σταγόνα βροχής σε όλο το νομό και φυσικά και στην ορεινή Κορινθία (Στυμφαλία, Φενεό). Χωρίς βροχή και χιόνια, είναι αδύνατον να γεμίσουν οι ταμιευτήρες και η συμπλήρωση των υδάτινων πόρων της Στυμφαλίας με νερό από γεωτρήσεις ήταν μονόδρομος.

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Η στιγμή που οι αστυνομικοί σπάζουν την πόρτα στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

Previous article

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ 2023: Δεσμεύσεις και ανακοινώσεις Σταυρέλη στον δρόμο προς τις κάλπες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.