ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Καταδικάζει ο δήμος Ξυλοκάστρου την δηλητηρίαση των αδέσποτων

0

Στην καταδίκη του περιστατικού δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων προέβη ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και θυμίζει πως ο φόνος και ο βασανισμός ζώων είναι σοβαρές παραβάσεις…

Η δημοτική αρχή, με αφορμή το πρόσφατο και εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων που σημειώθηκε σε τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες και δηλώνει την πλήρη εναντίωσή της σε απερίσκεπτες συμπεριφορές που οδηγούν στη δολοφονική εξόντωση ανυπεράσπιστων ζώων.

Πράξεις παράνομες και ηθικά καταδικαστέες πλήττουν τον πολιτισμό και την κοινωνία μας. Με βάση το Ν. 4039/2012, ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων με φόλες είναι σοβαρές παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα και έχουν ποινικές, και διοικητικές κυρώσεις με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ (Άρθρο 55 – Νόμος 4745/2020 – Προστασία των ζώων – Ποινικές κυρώσεις), διώκονται δε αυτεπάγγελτα, το οποίο σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του είδους των εγκλημάτων είτε ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας, έχει δικαίωμα και υποχρέωση να το καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές...”.

Σε ναρκοπέδιο κινούνται οι αγρότες Άσσου – Λεχαίου – Τι συζητήθηκε στην λαϊκή συνέλευση της Κυριακής

Previous article

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.