ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γεράνεια Όρη: Η αναδάσωση ξεκίνησε με σπορά από drone – Πώς έγινε η διαδικασία

0

Η πρώτη πιλοτική αναδάσωση στη χώρα με χρήση drone πραγματοποιήθηκε στα Γεράνεια Όρη σε αναδασωτέες εκτάσεις, κοντά στο Αλεποχώρι.

Στην περιοχή πραγματοποιήθηκε σπορά με drone, που αποτελεί μια καινοτόμο τεχνική στην αναγέννηση δασικών οικοσυστημάτων και διευκολύνει την υλοποίηση αναδάσωσης σε εδάφη δύσβατα και με μεγάλη κλίση.

Τα είδη σπόρων που επιλέχθηκαν είναι κουτσουπιά, χαρουπιά, χαλέπιος πεύκη, κυπαρίσσι και είναι πιστοποιημένοι από το δημόσιο δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας.

Τα σημεία που επιλέχθηκαν και ο σκοπός της τεχνικής φύτευσης με drone είναι διπλός. Από τη μία η βλάστηση των σπόρων ώστε να εξελιχθούν σε δέντρα και από την άλλη η φυσική διαβρωτική θωράκιση των εδαφών.

Οι δασικοί σπόροι είναι περίκλειστοι σε ειδικά διαμορφωμένο σφαιρίδιο που αποτελείται από άργιλο, τύρφη και άλλα υλικά συγκράτησης του σπόρου.

Η πρωτοποριακή εφαρμογή νέων τεχνολογιών υλοποιείται από το τμήμα Δασοτεχνικών Έργων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, με τη χορηγία της Motor Oil Hellas, που έχει αναλάβει την αποκατάσταση των καμένων δασικών εκτάσεων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ – 147 ΘΑΝΑΤΟΙ & 89 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Previous article

Ο ΑΟΣΑΚ και το αρδευτικό πρόβλημα στην Κορινθία – Τι πρέπει να γίνει

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.