ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Κιάτο: Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα δημοτικά τέλη

0

Εκδήλωση για το ζήτημα της ιλιγγιώδους αύξησης των δημοτικών τελών πραγματοποίησε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σικυωνίων. Στις τοποθετήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Χουσέλας, Μάρκος Λέγγας και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γόντικας κατέθεσαν τις αντιρρήσεις τους για τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή επιχειρεί να επιβάλλει τα υψηλά τέλη, αλλά και προτάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν μικρότερες αυξήσεις.

Την σκέψη του για τον τρόπο με τον οποίο το κόστος των δημοτικών τελών μπορεί να μειωθεί άμεσα κατά 20% κατέθεσε ο Βαγγέλης Χουσελάς. Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σικυωνίων, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, είπε πως το συνολικό κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων στον δήμο φτάνει το ενάμισι εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο το κόστος αυτό μπορεί άμεσα να μειωθεί κατά 300 χιλιάδες αν ενισχυθεί η ανακύκλωση και ξεκινήσει η κομποστοποίηση.

Ο Μάρκος Λέγγας ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να πάρει πίσω την συγκεκριμένη απόφαση και το θέμα να συζητηθεί ξανά. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να κατατεθεί αίτημα από 9 συμβούλους. Έκανε ακόμα αναφορά στο πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης που ανακοίνωσε ο Νίκος Ταγαράς, ενώ άφησε και αιχμές για την λειτουργία της ΤΕΡΝΑ…         

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπογραφής της ΣΔΙΤ ανάμεσα στην ΤΕΡΝΑ και την Περιφέρεια. Όπως είπε, μέσα σε 48 ώρες, στις 28 και 30 Δεκεμβρίου του 2012 η υπογραφή της σύμβασης αναμεσα σε ΤΕΡΝΑ και Περιφέρεια πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο: «Ήταν μία σύμβαση 500 σελίδων και όπως καταλαβαίνετε οι περιφερειακοί σύμβουλοι που την ψήφισαν την διάβασαν όσο διάβασε και ο Χρυσοχοΐδης την σύμβαση για το μνημόνιο…».

Δείτε ενδιαφέροντα αποσπάσματα από την συζήτηση.

Σε εκλογές με άδεια ταμεία οδεύουν οι δήμαρχοι το 2023

Previous article

Ο Παντού ήρθε στην Κόρινθο, έγινε δικό μας παιδί και πρέπει να ζήσει ανάμεσά μας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.