ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΙ

Ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ το ενεργειακό κόστος για τις ΔΕΥΑ

0

Το μαρτύριο της σταγόνας ακολουθεί η κυβέρνηση και για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), οδηγώντας τες στο χείλος της καταστροφής με κίνδυνο να χρεοκοπήσουν και να μην μπορούν να παρέχουν φθηνό και καθαρό νερό στους δημότες. Από τον Αύγουστο του 2021 έως και σήμερα η συνολική επιβάρυνση των ΔΕΥΑ εξαιτίας της αύξησης της τιμής του ρεύματος αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ! Το ζήτημα θα απασχολήσει την 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης ΔΕΥΑ (ΕΔΕΥΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.

Με ισχνές επιχορηγήσεις

Ενώ, λοιπόν, ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος στις ΔΕΥΑ από τους παρόχους ενέργειας είναι διαρκής, η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει ισχνές επιχορηγήσεις και βέβαια οι χρεώσεις παραμένουν με βάση το κοινό τιμολόγιο και όχι το τιμολόγιο για βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Συνεπώς, η εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στον Βόλο, στις 20 έως 23 Νοεμβρίου 2022 για πρόσθετη επιχορήγηση κατά 20 εκατ. ευρώ προς τις ΔΕΥΑ δεν είναι ικανοποιητική.

Ο ίδιος, μάλιστα, έθεσε περιορισμούς για επόμενη επιχορήγηση ύψους 20 εκατ. ευρώ προς τις ΔΕΥΑ, υπογραμμίζοντας ότι «απαιτείται έγκριση της Κομισιόν», για να εξαιρεθεί η επιχορήγηση από τους περιορισμούς του de minimis, που αφορά τις κρατικές ενισχύσεις.

πηγη: ilektrav.gr

διαβαστε την συνεχεια εδω

Παραμένει κλειστή η Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου – Άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Previous article

Απάντηση Παπαϊωάννου στις αιχμές για τις απουσίες στο δημοτικό συμβούλιο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.