ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Μάρκος Λέγγας: Καπηλεία και μιζέρια – παρέμβαση με διπλό χτύπημα κατά Σταματόπουλου

0

Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Μάρκος Λέγγας στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Με διπλή παρέμβαση και για διαφορετικά θέματα ο επικεφαλής της παράταξης “συνΔΗΜΟΤΕΣ” ασκεί κριτική στην δημοτική αρχή Σταματόπουλου για το ζήτημα των εκδηλώσεων που διοργανώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο για την κορινθιακή σταφίδα, αλλά και για το κόστος και την ποιότητα των εορταστικών στολισμών και εκδηλώσεων από τον δήμο.

Για το ζήτημα των εκδηλώσεων που θα γίνουν

  • σήμερα (ώρα 18:00 εκδήλωση µε θέµα «Το παρόν και το µέλλον της Αµπελοκαλλιέργειας» και οµιλητές τους: Χαράλαµπο Κασίµη, και Διονύσιο Γραµµατικό, Προϊστάµενο του Τµήµατος Αµπέλου και Οίνου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.) και
  • την Κυριακή (11.00 π.μ. στον 1ο όροφο της Δηµοτικής Βιβλιοθήκης Σικυωνίων εκδήλωση µε θέµα «Η κορινθιακή σταφίδα και ο ιστορικός ρόλος των αποθηκών ΑΣΟ στο Κιάτο»).

Γράφει ο κ. Λέγγας:

Καπηλεία; Πάλι;

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” του Δήμου Σικυωνίων, που είχα λάβει μέρος ως τακτικό μέλος με αντικείμενο συζήτησης την κατάθεση προτάσεων ενόψει του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, είχα προτείνει την ανάδειξη της αμπελοκαλλιέργειας και συγκεκριμένα της Κορινθιακής σταφίδας ως αγροτικό προϊόν διαχρονικά ταυτισμένο με την περιοχή μας, της μεγάλης διατροφικής αξίας της, παραθέτοντας ως παράδειγμα την μακρόχρονη έρευνα που έχει γίνει από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και της μεγάλης ευκαιρίας που έχουμε ως Δήμος να συνδέσουμε την Κορινθιακή Σταφίδα με τις Αποθήκες ΑΣΟ.

Συγκεκριμένα, είχα δηλώσει ότι οι Αποθήκες ΑΣΟ έπρεπε να γίνουν Μουσείο Κορινθιακής Σταφίδας (όπως π.χ. το Μουσείο Μαστίχας στην Χίο κ.α.), να διασυνδέσουμε τον τόπο μας με αυτό το προϊόν, την γαστρονομία και την υψηλή διατροφική του σύνθεση του και όχι Μουσείο Λυσσίπου ( αυτό θα έπρεπε να γίνει στο Βασιλικό). Εκτιμώ ότι οι Αποθήκες ΑΣΟ θα είχαν με αυτό τον χαρακτήρα (Μουσείο Σταφίδας) μεγάλη επισκεψιμότητα από σχολεία αλλά και από ξένους μιας και η γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν έχει μεγάλη έλξη και δυναμική.

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις σε Κιάτο και Κρυονέρι από τον Δήμο Σικυωνίων και τον ΝΠΔΔ “Μηκώνη” σχετικά με την αμπελοκαλλιέργεια και την κορινθιακή σταφίδα copy paste των προτάσεων μου.

Ξέρετε τι με ενοχλεί κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε του ΝΠΔΔ “η Μηκώνη”;

Όχι το γεγονός ότι δεν έχετε- έστω με δήλωσή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο- αναγνωρίσει ότι η πρόταση μου θα είχε θετικό οικονομικοπολιτισμικό πρόσημο για τον Δήμο μας. Όχι το γεγονός ότι την έχετε καπηλευθεί, αυτό άλλωστε υποδηλώνει συμπλέγματα κατωτερότητας και έλλειψη παιδείας. Η συμμετοχή μου στα κοινά είχε, έχει και θα έχει στοιχεία ανιδιοτέλειας!

Αυτό που με ενοχλεί, και έχω υποχρέωση να το επισημάνω, είναι ο τίτλος του Δελτίου Τύπου που στάλθηκε από το γραφείο σας με τίτλο:

” ΜΕ ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΙΑΤΟ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΤΟ ΝΠΔΔ “ΜΗΚΩΝΗ” ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΦΙΔΑ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΫΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ”

Γιατί το να λες ότι αναδεικνύεις, ως Δήμος, την σταφίδα ως στοιχείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι ΚΑΠΗΛΕΙΑ.

Ξέρετε γιατί; Γιατί με την με Αρ. Πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΝΠΚ/ΤΑΠΚΔΘ/86363/58963/294/58/28-2-2018 (ΑΔΑ: Ω3ΚΘ4653Π4-452) υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε το 2018 η εγγραφή της Καλλιέργειας της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αυτό σε καμία περίπτωση δεν το έχετε κάνει εσείς!

Γιατί, όπως λέει ο σοφός λαός μας: “Δεν γνωρίζουν οι γαϊδάροι πώς το τρώνε το χαβιάρι” και εσείς δεν γνωρίζετε…

Ο κ. Λέγγας παρενέβη σε ένα ακόμα θέμα που αφορά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022 ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ.

Γκρίνια, φάγωμα, μίρλα. Ή όχι… Κάτσε να δεις πως το λένε. Μιζέρια! Τα Χριστούγεννα δεν θέλουμε μιζέρια στην ζωή μας, έτσι δεν είναι φίλοι μου; Η “σοφή” Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σικυωνίων -ναι, αυτή που αύξησε 140% τα Δημοτικά Τέλη (πανελλήνιο ρεκόρ αύξησης) για να καλύψει το άδειο ταμείο του Δήμου, αυτή που το Συμβούλιο Επικρατείας την έβγαλε αντισυνταγματική (ΣτΕ 2377/2022), αυτή λοιπόν η “Σοφή” Επιτροπή αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς του Κιάτου ενέκρινε ένα κονδύλι στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου 25.000 ευρώ! Έναν Χριστουγεννιάτικο μποναμά 25.000 ευρώ για να “τονώσει” την αγορά!

Ξέρετε γιατί το έκανε; Μα για να κλείσει τα στόματα των μίζερων δημοτών που στα κοινωνικά δίκτυα τόλμησαν να ποστάρουν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια από άλλες πόλεις και να συγκρίνουν τις διαφορές.

Άρχισαν οι εύλογες συζητήσεις και διαμαρτυρίες από τους καταστηματάρχες και ξεκίνησε ο πονοκέφαλος στους “σοφούς”. Γιατί δεν έχετε στολίσει ακόμα; Τι μαυρίλα είναι αυτοί στην πόλη; κλπ.

Ακούς θράσος που έχουν; Να τολμούν να διαμαρτύρονται οι μίζεροι… στους “Σοφούς”; Κάθονται λοιπόν “οι Σοφοί” και συσκέπτονται με τον εαυτό τους. Λαμπιόνια αυτοί, λένε οι “Σοφοί”, παγοδρόμιο εμείς! Τι έχετε να πείτε τώρα; Μίζεροι, ε μίζεροι…

Τέρμα η πλάκα τώρα! Τα 25.000 ευρώ τα βάζει ο Δήμος, δηλαδή εσείς φίλοι μου, οι Δημότες και οι Καταστηματάρχες του Κιάτου! Ούτε ο Σταματόπουλος, ούτε ο Ζάρκος, ούτε ο Κολοβίνος, ούτε ο Λέγγας τα βάζει από την τσέπη του! Εσύ τα πληρώνεις, είναι δικά σου χρήματα!

Θα σου φέρουν ένα παγοδρόμιο που πάνω από 8-10.000 ευρώ δεν κοστίζει (ψάξτε το και θα δείτε), θα σου κάνουν και 2-3 μουσικές χαριτομενιές (θα τις ονομάσουν συναυλίες) 1-1.500 ευρώ δεν κάνουν. Τι άλλο; Να βάλουν και σπιτάκια να πουλάνε καλούδια … να κάνουμε και κανένα Κυνήγι του Θησαυρού για τα παιδιά.

ΣΥΝΟΛΟ: βαριά ο προϋπολογισμός 12.500 ευρώ!

Τα ρέστα που θα πάνε; Άρχισες πάλι μίζερε δημότη να τρώγεσαι με τα ρούχα σου, είχες δει πάλι παγοδρόμιο στο χωριό σου, μίζερε! Σταύρος Νιάρχος την κάναμε την πλατεία, τι σε κόφτει εσένα που θα πάνε τα ρέστα, λογαριασμό θα σου δώσουμε, σου δώσαμε και ποτέ, έχουμε και εκλογές… έχουμε έξοδα…

Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, διαφωνεί κάποιος σ’ αυτό; Τι είναι εισπράκτορας; Τολμήστε “σοφοί” να βάλετε εισιτήριο στα παιδάκια εφέτος και να ζητήσετε και χρήματα από τους καταστηματάρχες για διαφήμιση και θα χορέψουμε τσάμικο στον πάγο υπό τον ήχο Τσαϊκόφσκι!

Επιτέλους, Τέλος!

Νοσοκομείο Κορίνθου: Σε λειτουργία πέντε νέα μηχανήματα

Previous article

Θεσσαλονίκη: Νέα ντοκουμέντα ρίχνουν «φως» στον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά – Η ώρα της απολογίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.