Life

Σε φυλακή… boutique η Εύα Καϊλή – Αθλητισμός, χαλάρωση και μάθηση (φωτογραφίες – βίντεο)

0

Η Εύα Καϊλή οδηγήθηκε στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Saint-Gilles στο Βέλγιο. Ωστόσο, στη συνέχεια, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταφέρθηκε στις φυλακές του Haren. Πρόκειται για νέες φυλακές που ανεγέρθηκαν στην περιοχή Haren, στο βορειοανατολικό άκρο της περιφέρειας των Βρυξελλών.

Οι φυλακές της Haren, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές φυλακές, λειτουργούν περισσότερο ως ένα χωριό: Αποτελούνται από μικρότερα κτίρια και ξεχωριστές μονάδες διαβίωσης, το καθένα με περίπου 30 θέσεις εγκλείστων.

Έχουν χωρητικότητα 1.190 κρατουμένων και κτίσθηκαν για να αντικαταστήσουν τα κέντρα κράτησης στο Forest, το Saint-Gilles και το Berkendael.

Μάλιστα, ενθαρρύνεται η ανοιχτή ή ημι-ανοιχτή κράτηση, με βάση την ανάλυση του προφίλ κάθε κρατουμένου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο περίπου 55 Βέλγοι δικαστές και μέλη του δικαστικού συστήματος πέρασαν ένα Σαββατοκύριακο κλεισμένοι στη νέα «μεγα-φυλακή» του Haren. Ήταν μέρος μιας άσκησης που αποσκοπούσε να βιώσουν τη ζωή στη φυλακή από πρώτο χέρι, και επομένως να κατανοήσουν καλύτερα τον ψυχολογικό αντίκτυπο στους κρατουμένους.

φυλακη καιλη ευα

Η ομάδα των συμμετεχόντων, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι, διανυκτέρευσε από τις 9:00 του πρωί του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου και παρέμεινε «μέσα» έως το απόγευμα της Κυριακής.

Κατά τη διάρκεια αυτού του εγκλεισμού, βίωσαν τις ίδιες συνθήκες κράτησης με πραγματικούς κρατούμενους.

Κάθε ένας ακολούθησε το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα των κρατουμένων: Είχαν τα ίδια γεύματα και μετείχαν στις ίδιες υποχρεωτικές δραστηριότητες, όπως η υπηρεσία κουζίνας και πλυντηρίου.

Η ώρα της κατάκλισης ήταν στις 10:00 το βράδυ.

Δημοσιογράφος που συμμετείχε στην άσκηση περιέγραψε το κελί του ως πολύ κρύο, λέγοντας ότι το λεπτό σεντόνι που τους έδωσαν δεν ήταν αρκετό για να ζεσταθεί.

φυλακη ευα καιλη

Το χωριό των φυλακών Haren θεωρείται οικολογικά βιώσιμο από διάφορες απόψεις: Από το σχεδιασμό και την κατασκευή μέχρι τον τρόπο χρήσης. Στη φυλακή έχει εφαρμοστεί μια σειρά μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας όπως ηλιακά πάνελ, οροφές, 37.000 m² φυτεμένου πράσινου, επίγειο σύστημα αντλίας θερμότητας και παραγωγής ενέργειας.

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι επίσης η ολοκληρωμένη χρήση του νερού. Η φυλακή καταναλώνει 77% λιγότερο νερό από το δίκτυο – κάτω του μέσου όρου, λόγω του συνδυασμού ενός συστήματος ανακύκλωσης νερού.

φυλακη ευα καιλη

Το χωριό των φυλακών Χάρεν φιλοξενεί διάφορους κρατουμένων: άνδρες, γυναίκες (μερικές με παιδιά), νεαρούς, ψυχιατρικούς ασθενείς αλλά και ποινικούς.

Υπάρχει χώρος για έως και 1.190 κρατούμενους. Ζουν μαζί σε μικρές μονάδες το πολύ 35 ατόμων, καθεμία από τις οποίες λειτουργεί σχετικά αυτόνομα και αποτελεί μια ενιαία κοινωνική ομάδα.

fylaki kaili 4

Όλα είναι προσανατολισμένα προς ένα εύρυθμο σύστημα τόσο για το προσωπικό όσο και για τους κρατούμενους. Ως αποτέλεσμα, το προσωπικό δεν είναι απλά κάποιοι φρουροί που ανοίγουν και κλείνουν τις πόρτες.

Προπονούν και υποστηρίζουν τους κρατούμενους στον τρόπου που περνούν τις μέρες τους: Με δουλειά, αθλητισμό, χαλάρωση και μάθηση.

Δείτε το βίντεο:

Φούρνοι: «Βροχή» τα λουκέτα – Έκλεισαν 260 αρτοποιεία από την αρχή του χρόνου

Previous article

Εκδήλωση -συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Βοχαικό για το μέλλον της γεωργίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life