ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Καλέσματα για διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τον θάνατο του 16χρονου

0

Έκτακτα καλέσματα για διαδηλώσεις έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου, Κώστα Φραγκούλη ο οποίος πριν μερικές ημέρες δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την Αθήνα, συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στις 19:00 στα Προπύλαια ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στη Θεσσαλονίκη, πόλη όπου σημειώθηκε το περιστατικό, υπάρχει επίσης κάλεσμα στις 19:00 με τη συγκέντρωση να προαναγγέλλεται για την Καμάρα.

Στην Πάτρα υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στις 19:00 η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Σαπφούς.

Καλέσματα υπάρχουν επίσης, μέχρι αυτή τη στιγμή για το Ηράκλειο και τα Χανιά. Αναλυτικότερα στο Ηράκλειο υπάρχει προγραμματισμένη συγκέντρωση για τις 19:00 στα Λιοντάρια. Στα Χανιά αναμένεται συγκέντρωση στις 19:00 στην πλατεία Αγοράς.

Σε γενική επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, όπως έχει γίνει γνωστό, όλες οι υπηρεσίες της αστυνομίας μπαίνουν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, με απόφαση του αρχηγού του σώματος, Κωνσταντίνου Σκούμα.

Η εντολή που έφτασε σε όλες τις υπηρεσίες αναφέρει ότι αυτό γίνεται για «έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους», και για «λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας», ενώ ισχύει μέχρι νεοτέρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακαλούνται όλες οι άδειες, ενώ από τα κέντρα Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε ήδη στις μονάδες «πρώτης γραμμής» (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, κ.λπ.), να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και μετά τη βάρδια τους, μέχρι νεοτέρας.

Επιπλέον, επιτηρούνται συνεχώς καταυλισμοί Ρομά, ενώ μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για την περίπτωση κινητοποιήσεων σε πόλεις, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Η εντολή είναι οι αστυνομικές δυνάμεις να έχουν έντονη αλλά όχι προκλητική παρουσία και να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του αστυνομικού που κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι τον ανήλικο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, έπειτα από διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή. Χθες, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την προφυλάκιση του 34χρονου αστυφύλακα.

Ο Παντελής Βούλγαρης μιλά για τις ταινίες του: “Τι μου είπε ο Σκορσέζε για τον Βέγγο”

Previous article

Βοχαϊκό – Παραμυθοχώρα: Το Σάββατο 17/12 στέλνουμε τις ευχές μας με τους Final Act για το Make a Wish!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.