ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τρία εκατομμύρια οφείλουν οι Δήμοι της Πελοποννήσου στην ΤΕΡΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων – Κανένας από την Κορινθία

0

Στα τρία εκατ. ευρώ, ανέρχεται, σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οφειλή προς την εταιρεία που διαχειρίζεται την ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η οφειλή, σύμφωνα με την ανάρτηση της Περιφέρειας, αφορά, δήμους της 1ης διαχειριστικής ενότητας, αλλά και δήμους που ανήκουν σε άλλες διαχειριστικές, αλλά προσωρινά, καλύπτουν τις ανάγκες της διαχείρισης των σκουπιδιών, στην μονάδα της Παλαιόχουνης, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στις άλλες δύο μονάδες.

‘Οπως έγινε γνωστό, το συνολικό καταβλητέο ποσό, για την μέχρι τώρα διαχείριση, ανέρχεται σε 7.135.930,08 ευρώ και από αυτό, οι δήμοι της 1ης ενότητες και οι άλλοι που εξυπηρετούνται, προσωρινά απ’ την Παλαιόχουνη, έχουν καταβάλει 4.103.724.

Οι οφειλές ποικίλουν – υπάρχουν δήμοι που έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών τους, αλλά και δήμοι που έχουν καταβάλει μόνο ένα μικρό μέρος της“, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, λέγοντας, ότι “η καθυστέρηση από ορισμένους δήμους στην τακτοποίηση των υποχρεώσεών τους, συνεπάγεται ενδεχομένως, οικονομικά βάρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου“.

Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthia.net.gr κανένας δήμος της Κορινθίας δεν χρωστά αυτή την στιγμή χρήματα στην ΤΕΡΝΑ.

Ανησυχούν Λέκκας – Τσελέντης για το ρήγμα στις Αλκυονίδες: «Αν γίνει σεισμός θα είναι 6 με 6,5 Ρίχτερ»

Previous article

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε 24 ώρες: από τους 19 την Κυριακή, στους 9 την Δευτέρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.