ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Με ιστορική ζέστη θα γίνει η Πρωτοχρονιά – Πότε έρχεται η αλλαγή

0

Τα Χριστούγεννα πέρασαν με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και το… ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην Πρωτοχρονιά.

Οι πρώτες μετεωρολογικές ενδείξεις κάνουν λόγο για «ιστορική ζέστη», σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ωστόσο, το κρύο δεν θα αργήσει να μας επισκεφθεί, όπως δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα.

ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 μιλά για τη «θερμότερη έναρξη έτους στη μετεωρολογική ιστορία» όσον αφορά στον καιρό της Πρωτοχρονιάς, η οποία είναι περίπου μία εβδομάδα μακριά.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει: «Η φετινή Πρωτοχρονιά θα πρόκειται ίσως για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετέο-ιστορία της Ευρώπης! Σύμφωνα και με τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου ECMWF, αλλά και των υπολοιπων παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων, το σύνολο των χωρών της Ευρώπης βαδίζει τις επόμενες ημέρες σε μία νέα θερμή εισβολή, η οποία και θα αποτελειώσει σταδιακά την όποια εναπομείνασα χιονοκάλυψη ακόμα και κοντά στα 2.000 μέτρα στα περισσότερα χιονοδρομικά της!».

Ακόμα, ο ίδιος προσθέτει: «Για τις περισσότερες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου θα πρόκειται, λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα, για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετέο-ιστορία της! Μια αλλαγή στην όλη αυτή κατάσταση και εναρμόνιση του καιρού με το ημερολόγιο «ψιθυρίζουν» κάποια μακροπρόθεσμα στοιχεία για το σύνολο της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, για μετά τις 11-13 του Γενάρη!».

Τι «βλέπει» ο Μαρουσάκης

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης που βλέπει» νέα άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «και αν νομίζουμε ότι «ξεμπλέξαμε» με του καιρού τα τερτίπια μάλλον είμαστε λάθος μιας και προς την Τρίτη αναμένουμε και νέα άνοδο της θερμοκρασίας όπου προς τα ανατολικά και νότια θα ξεπεράσουμε και τους 20°. Θερμοκρασίες κοντά στους 21° με 23° είναι αρκετά πιθανές προς τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Κατά τον ίδιο «καθώς θα πηγαίνουμε προς την Πρωτοχρονιά ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί για να πούμε ότι θα πλησιάσουμε πιο κανονικές για την εποχή τιμές, μια πτώση όμως η οποία δεν θα διαρκέσει για πολύ μιας και στη συνέχεια αναμένουμε νέα «επίθεση» των θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα μας».

O Μητροπολίτης Κορίνθου “κάρφωσε” την υποψηφιότητα Πιστεύου στον δήμο Σικυωνίων

Previous article

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΗΠΑ: στέλνουν διασώστες να σώσουν τους διασώστες – 23 βαθμοί διαφορά απο πολιτεία σε πολιτεία…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΑΙΡΟΣ