ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία για Covid από Κίνα – Αλαλούμ με τα μέτρα: Εκτιμήσεις για 9.000 θανάτους την ημέρα

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο δειγματοληψίας υγρών αποβλήτων που λαμβάνονται από διεθνή αεροσκάφη για να εντοπίσουν τυχόν αναδυόμενες νέες παραλλαγές του κορονοϊού, καθώς οι λοιμώξεις αυξάνονται στην Κίνα, καθώς οι ειδικοί σε θέματα υγείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμούν ότι περίπου 9.000 άνθρωποι την ημέρα πεθαίνουν πλέον από την ασθένεια στην Κίνα.

Η προτεινόμενη εξέταση των υγρών αποβλήτων από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ θα αποτελούσε καλύτερη λύση για την παρακολούθηση του ιού και την επιβράδυνση της εισόδου του στις ΗΠΑ από τους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν τρεις ειδικοί σε θέματα μολυσματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με τον Guardian οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες χώρες έχουν δηλώσει ότι οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν αρνητικά τεστ.

Τα σχόλιά τους ήρθαν καθώς η εταιρεία δεδομένων υγείας Airfinity με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι περίπου 9.000 άνθρωποι στην Κίνα πεθαίνουν πιθανώς κάθε μέρα από τον κορονοϊό, διπλασιάζοντας σχεδόν την εκτίμησή της από πριν από μια εβδομάδα.

Οι μολύνσεις από τον κορονοϊό άρχισαν να σαρώνουν όλη την Κίνα τον Νοέμβριο, επιταχύνοντας τον ρυθμό τους αυτόν τον μήνα, αφού το Πεκίνο έθεσε στο περιθώριο την πολιτική «zero covid», συμπεριλαμβανομένων των τακτικών ελέγχων PCR στον πληθυσμό του και της δημοσίευσης δεδομένων για ασυμπτωματικά κρούσματα.

Κορύφωση κρουσμάτων και θανάτων στην Κίνα

Κίνα, Κορονοϊός, Ταξίδια

Οι αθροιστικοί θάνατοι στην Κίνα από την 1η Δεκεμβρίου πιθανόν να έφτασαν τις 100.000, με τις λοιμώξεις να ανέρχονται σε 18,6 εκατομμύρια, ανέφερε η Airfinity σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Χρησιμοποίησε μοντελοποίηση με βάση δεδομένα από κινεζικές επαρχίες πριν από την εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών στην αναφορά των κρουσμάτων, ανέφερε.

Η Airfinity αναμένει ότι οι μολύνσεις κορονοϊού στην Κίνα θα φθάσουν στην πρώτη τους κορύφωση στις 13 Ιανουαρίου με 3,7 εκατ. κρούσματα την ημέρα.

Οι αριθμοί τους έρχονται σε αντίθεση με τις αρκετές χιλιάδες κρουσμάτων που αναφέρουν οι κινεζικές υγειονομικές αρχές την ημέρα, μετά τη διάλυση σε μεγάλο βαθμό ενός πανεθνικού δικτύου χώρων δοκιμών PCR και τη στροφή των αρχών από την πρόληψη των λοιμώξεων στη θεραπεία τους.

Ο οργανισμός υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε την Πέμπτη ότι πιστεύει ότι η καθιέρωση σε ολόκληρη την ΕΕ υποχρεωτικών ελέγχων κορονοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα είναι επί του παρόντος «αδικαιολόγητη», επισημαίνοντας την «υψηλότερη ανοσία του πληθυσμού στην ΕΕ/ΕΟΧ, καθώς και την προηγούμενη εμφάνιση και την επακόλουθη αντικατάσταση των παραλλαγών που κυκλοφορούν σήμερα στην Κίνα».

Ωστόσο, σε μια σειρά από tweets, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, επανέλαβε την έκκλησή του προς την Κίνα να είναι πιο πρόθυμη να παράσχει λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

«Ελλείψει ολοκληρωμένων πληροφοριών από την Κίνα, είναι κατανοητό ότι οι χώρες σε όλο τον κόσμο ενεργούν με τρόπους που πιστεύουν ότι μπορούν να προστατεύσουν τους πληθυσμούς τους», έγραψε ο Tedros.

Η Airfinity αναμένει ότι οι θάνατοι θα κορυφωθούν στις 23 Ιανουαρίου με περίπου 25.000 την ημέρα, με τους θανάτους να φτάνουν σωρευτικά τους 584.000 από τον Δεκέμβριο. Από τις 7 Δεκεμβρίου, όταν η Κίνα έκανε την απότομη στροφή της πολιτικής της, οι αρχές έχουν αναφέρει επίσημα μόλις 10 θανάτους από κορονοϊό.

Κίνα, Κορονοϊός, Ταξίδια

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν εμποδίζουν την εξάπλωση

Σε διεθνές επίπεδο, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, όπως οι υποχρεωτικές εξετάσεις, έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να περιορίσουν σημαντικά την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε ο δρ Michael Osterholm, ειδικός σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

«Φαίνεται ότι είναι απαραίτητοι από πολιτική άποψη. Νομίζω ότι κάθε κυβέρνηση αισθάνεται ότι θα κατηγορηθεί ότι δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τους πολίτες της αν δεν τα κάνει αυτά», είπε.
Οι ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα επέκτειναν επίσης το εθελοντικό πρόγραμμα γονιδιωματικής αλληλουχίας στα αεροδρόμια, προσθέτοντας στο πρόγραμμα το Σιάτλ και το Λος Άντζελες. Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των αεροδρομίων που συλλέγουν πληροφορίες από θετικά τεστ σε επτά.

Αλλά οι ειδικοί δήλωσαν ότι αυτό μπορεί να μην παρέχει ένα σημαντικό μέγεθος δείγματος.

Μια καλύτερη λύση θα ήταν η εξέταση λυμάτων από αεροπορικές εταιρείες, η οποία θα προσέφερε μια σαφέστερη εικόνα για το πώς μεταλλάσσεται ο ιός, δεδομένης της έλλειψης διαφάνειας των δεδομένων της Κίνας, δήλωσε ο δρ Eric Topol, ειδικός σε θέματα γονιδιωματικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Scripps Research στο La Jolla της Καλιφόρνια.

Δήμος Σικυωνίων: Μεταφορά απορριμμάτων – Από τον Σπύρο Σταματόπουλο, στον Σπύρο Σταματόπουλο με 37.000 ευρώ!

Previous article

Συμβάσεις έργων 630.000 ευρώ στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.