ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Χειμάρας μετά τη θύελλα των αποκαλύψεων για ανάρμοστες μπίζνες

0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο νέο σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα, μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για συμβάσεις της εταιρείας του με το δημόσιο, φορείς κα συνολικού ύψους 400.000 ευρώ, κατά απόλυτη παράβαση του συνταγματικά προβλεπόμενου ασυμβίβαστου που ισχύει για τους βουλευτές.

Το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου ο Θέμης Χειμάρας υπέβαλε την παραίτησή του.

«Ακούσια έφερα σε δύσκολη θέση το κόμμα και αναλαμβάνω την ευθύνη»

Σε δήλωση που έστειλε στα ΜΜΕ ο Θέμης Χειμάρας έκανε λόγο για «ακούσια παράλειψη» και πως έφερε σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία. «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα», ανέδερε χαρακτηριστικά. Ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ ζήτησε συγγνώμη, επίσης, από όσους στεναχώρησε.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.

Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή».

Στην Αυστραλία ο Γκατζογιάννης, στο δημοτικό συμβούλιο ο Μαγγίνας

Previous article

Τζανάκης: Αναμένονται 300.000-350.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως -Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.