ΥΓΕΙΑ

Τζανάκης: Αναμένονται 300.000-350.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως -Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

0

Για ισχυρό κύμα γρίπης που αναμένεται να χτυπήσει το επόμενο διάστημα τη χώρα μας έκανε λόγο ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης επεσήμανε πως τα νοσοκομεία θα πρέπει, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, να καταρτίσουν «πρόγραμμα ειδικής πίεσης» για τα κρούσματα που εκτιμάται να δεχθούν. Μάλιστα, όπως τόνισε, οι εκτιμήσεις για τα κρούσματα της γρίπης αναμένεται να φθάσουν τα 300.000-350.000 εβδομαδιαίως.

Παράλληλα όμως ο καθηγητής τόνισε πως δεν χρειάζεται πανικός, καθώς «το Σύστημα Υγείας είναι δοκιμασμένο, αφού πέρυσι είχαμε 70.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, ενώ τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε 40.000-45.000 περιστατικά γρίπης».

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τον κορωνοϊό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας ερωτηθείς σχετικά είπε «Αν ήταν να περάσω μια από τις ιώσεις που κυκλοφορούν, στην παρούσα φάση θα προτιμούσα τον κορωνοϊό», εξηγώντας ότι πλέον οι ιώσεις και τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερο σοβαρά, καθώς προκαλούν ακόμα και πνευμονίες.

Παραιτήθηκε ο Χειμάρας μετά τη θύελλα των αποκαλύψεων για ανάρμοστες μπίζνες

Previous article

Ψυχογιός: Στη Βουλή η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από την πυρκαγιά του 2020 στις κοινότητες Αθικίων, Ξυλοκέριζας, Γαλατακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΥΓΕΙΑ