ΔΗΜΟΙ

Ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Κορίνθου Λουτρακίου

0

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Β 7126/2022) η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με την οποία προσδιορίζονται οι αναγκαίες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου. Το ποσό χρηματοδότησης για το έργο ανέρχεται στα 12.000.000 € (συμπερ. ΦΠΑ).

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ανοίγει πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσει η δημοπράτηση του εμβληματικού έργου της ανάπλασης του ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου. Πρόκειται για ένα έργο που με την υλοποίησή του θα βελτιώσει καθοριστικά τόσο το περιβάλλον, όσο και την όψη των δύο πόλεων. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 12.000.000 € οφείλει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε: «η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ποσειδωνίας στην Κόρινθο και η ενοποίησή του με το παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης σε επίπεδο Δήμων πανελλαδικά και βασική συνιστώσα της προσπάθειάς μας για αναβάθμιση και ενοποίηση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου από τα Βουναλάκια έως την Ποσειδωνία. Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, για την καθοριστική συμβολή του σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε στις ενέργειες δημοπράτησης του εμβληματικού αυτού έργου και να συνεχίζουμε να αλλάζουμε την εικόνα της Κορίνθου προς το καλύτερο».


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε: «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με υπογραφή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, μιλούμε πλέον για τη δημοπράτηση του σπουδαίου για το Λουτράκι και την Κόρινθο έργου της ανάπλασης και ενοποίησης του παραλιακού μετώπου. Τον ευχαριστούμε θερμά και είμαστε έτοιμοι σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες ενέργειες».

Ερώτηση Ψυχογιού για τους μηλοπαραγωγούς της Κορινθίας

Previous article

ΧΑΡ. ΚΑΣΙΜΗΣ: Η κυβέρνηση στο Επιμελητήριο: «Ζούμε σ’ ένα κόσμο μαγικό»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΔΗΜΟΙ