ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Επίσκεψη Ταγαρά στο έργο αποκατάστασης βραχοπτώσεων στους καταρράκτες Λουτρακίου

0

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο σημείο «Καταρράκτες Λουτρακίου» που αφορούν στην εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων» που είχε πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις του Μαρτίου 2017 και του Σεπτεμβρίου 2018, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00€.

Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν την απομάκρυνση μεμονωμένων επικρεμάμενων ογκόλιθων και κατασκευή φράχτη ανάσχεσης καταπτώσεων κατάλληλου ύψους και απορρόφησης ενέργειας και επένδυσης με πλήρως αγκυρούμενο πλέγμα. Με την ολοκλήρωσή τους, δημιουργείται ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, επαναφέρεται η προγενέστερη της κατολίσθησης, ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, και επιτυγχάνεται η επαναλειτουργία του καταστήματος ως πόλος έλξης.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα απαραίτητο έργο που συμβάλει στην ασφάλεια του οδικού δικτύου της περιοχής και θέτει τις βάσεις για την επαναλειτουργία του καταστήματος στους Καταρράκτες. Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις και έργα που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα, ενισχύουν την οδική ασφάλεια και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συνδημοτών μας».

Την Παρασκευή τα εγκαίνια κατασκευής του δικτύου Φυσικού Αερίου – ποιους θα αφορά, ποιοι θα το χρησιμοποιήσουν πρώτοι

Previous article

Ξεκίνησε να ρίχνει «καμπάνες» στα σχολεία η Πυροσβεστική για ελλιπή πυρασφάλεια –Τεράστιοι οι κίνδυνοι από την τραγική κατάσταση που επικρατεί

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.