ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΤΑΓΑΡΑΣ: το Τοπικό Πολεοδομικό βάζει τάξη στον δημόσιο χώρο

0

H παρουσίαση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου του δήμου Σικυωνίων ως μοχλού ανάπτυξης της περιοχής και η καθοριστικής σημασίας σπουδαιότητα του έργου, ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2023.

Την εισήγηση για το έργο έκανε ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Νίκος Ταγαράς, ενώ σύντομες τοποθετήσεις έκαναν ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός και εκπρόσωποι της μελετήτριας εταιρείας που εξήγησαν όσο καλύτερα μπορούσαν τις παραμέτρους και τις προεκτάσεις του έργου.

Στην κατάμεστη αίθουσα, οι παρευρισκόμενοι πολίτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση για το έργο και τα πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη που μπορούν να αντληθούν από αυτό.

Ο Νίκος Ταγαράς στην εισήγησή του αναφέρθηκε διεξοδικά στην μεγάλη σημασία του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου ως εργαλείου ανάπτυξης της κάθε περιοχής, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι είναι «υποχρέωσή μας να λύνουμε προβλήματα στον τόπο μας».

Όπως εξήγησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην πραγματικότητα βάζει τάξη στον χώρο, όχι μόνο στην πόλη αλλά και στα χωριά με σκοπό να είναι γνωστό σε όλους, ποιες εγκαταστάσεις μπορούν να γίνουν και σε ποια θέση, διευκολύνοντας έτσι την ισόρροπη και πράσινη ανάπτυξη του τόπου.

Στην διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν αρκετοί εκ των παριστάμενων, που έθεσαν ερωτήματα στα οποία εν συντομία απάντησε ο Υφυπουργός ΥΠΕΝ Νίκος Ταγαράς στο τέλος της εκδήλωσης, παραπέμποντας επιπλέον στην διαβούλευση που θα γίνει με την τοπική κοινωνία και τους φορείς κατά την διάρκεια εκπόνησης της μελέτης.

Ξεκινά η χωριστή διαχείριση βιοαποβλήτων στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Previous article

Δέσμευση Σταυρέλη: σε τρία χρόνια νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Αρχαία Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.