ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια της πρώτης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης

0

Εγκαινιάστηκε στην Κορινθία, η πρώτη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Πρόκειται για επένδυση της ΤΙΤUN OLAM.

Η δομή βρίσκεται στα Εξαμίλια της Κορίνθου.

Στην τελετή εγκαινίων, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός, είπε τα εξής:

(…) ​ είναι μια ιστορική ημέρα η σημερινή, είναι ιστορική όχι μόνο για την Ticun Olam και την επένδυση στην Κόρινθο, προφανώς είναι για την Κόρινθο μια πολύ μεγάλη επένδυση αναμφίβολα.

Είναι ιστορική, γιατί εδώ σήμερα, ανοίγει ένας δρόμος που δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Ένας δρόμος για την παροχή στους Έλληνες ασθενείς των προϊόντων της φαρμακευτικής καννάβεως, ένα προϊόν που έχει μία δύσκολη ιστορία λόγω της ναρκωτικής φύσης του.

Αλλά και ένα προϊόν που θα μπορούμε να εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη, γιατί το εργοστάσιο αυτό έχει τη δυνατότητα να κάνει τεράστιες εξαγωγές σε όλες τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης κι έτσι η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια με αιχμή του δόρατος αυτό το εργοστάσιο και τα άλλα εργοστάσια που θα έρθουν, πάνω σε αυτό που λέγεται φαρμακευτική κάνναβη.

Ο Υπουργός, αναφέρθηκε και στον Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ξεκινήσει το θέμα της συγκεκριμένης επένδυσης στην Κορινθία.

“Θέλω να αναγνωρίσω δημόσια στον κ. Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία. Και χαίρομαι, αγαπητέ κ. Καρανίκα, που είστε εδώ, διότι ήθελα αυτό σήμερα να μπορώ να σας το αναγνωρίσω.

Και πρέπει να σας πω, ότι τώρα, ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη αγοράς της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, θα είναι συγκλονιστική. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον τομέα, η Κυβέρνησή μας έχει κάνει νομοθετικά, όσα περισσότερα μπορεί, για να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια”.

Κορονoϊός: 168 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα – Σε ποιες περιοχές εξαπλώνεται η «Kraken» και ο «Ορθρος»

Previous article

Φιλοποίμην Φίνος, ο «πατριάρχης» του ελληνικού κινηματογράφου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.