ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δημοτική Ενότητα Ασσου Λεχαίου: Το δίκτυο γίνεται για νερό από τη Στυμφαλία, νερό θα έχουμε;

0

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το έργο της διαδικτύωσης Β΄ από την ΔΕΥΑ Κορίνθου, έργο που αφορά στην ύδρευση της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου, ένα αίτημα ετών που ικανοποιείται από την παρούσα δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στο σημείο των εργασιών, ενημερώθηκε για την εξέλιξη του από τον εργολάβο κ.Χρήστο Θεοχάρη και ξεκάθαρα δήλωσε πως πριν από το καλοκαίρι η σύνδεση του αγωγού της Στυμφαλίας με τις τρεις κοινότητες θα έχει επιτευχθεί.

Το ζήτημα βέβαια είναι αν η Στυμφαλία θα έχει το ερχόμενο καλοκαίρι ικανές ποσότητες νερού για να καλύψει τις ανάγκες και αυτής της Δημοτικής Ενότητας, καθώς το περασμένο καλοκαίρι αντιμετώπισε πρόβλημα όλος ο δήμος, ακόμα και το κέντρο της Κορίνθου, που υδροδοτήθηκε για κάποιες μέρες με νερό που ειχε προσμίξεις και από τις γεωτρήσεις. Τώρα που θα μπουν στον αγωγό της Στυμφαλίας και οι περίπου 7.000 κάτοικοι καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόβλημα θα γίνει ακόμα πιο έντονο. Πολύ περισσότερο που και φέτος οι βροχές ήταν ελάχιστες.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία δυο μονάδων επεξεργασίας ύδατος, στο Λέχαιο και στην Αλμυρή, μονάδες που θα ενισχύσουν τις ποσότητες πόσιμου νερού και θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται το καλοκαίρι, καθώς επίσης και την χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης των δικτύων αμιάντου συνολικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΕΣΠΑ

Ένα άλλο πρόβλημα που ανέδειξαν οι εργασίες κατασκευής του νέου δικτυου είναι η διαπίστωση πως στο προηγούμενο δίκτυο είχαν δημιουργηθεί υποδομές ώστε το νερό να διαρρέεται παράνομα. Ο εργολάβος, έκανε τις παρεμβάσεις που έπρεπε για να ξηλωθούν αυτές οι συνδέσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε 2000 μέτρα μακριά από το να δώσουμε νερό στον Άνω Άσσο. Το αξιοσημείωτο στο έργο είναι ότι στα 12,5 χλμ δικτύου που έχουμε ήδη δημιουργήσει, έχουμε συναντήσει 450 αγωγούς, ξένα ιδιωτικά δίκτυα, και τα έχουμε αποκαταστήσει. Οι εργασίες ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα, το έργο εκτελείται με ποιότητα και ταχύτητα».

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ.Δημήτρης Παπαγεωργίου ο οποίος σημείωσε: «Προχωράμε με γοργούς ρυθμούς το έργο της διαδικτύωσης Β. Πριν το καλοκαίρι αναμένεται να έχουμε τελειώσει κι αυτό σημαίνει πως δεν θα κάνουμε αντλήσεις για την παροχή ύδατος στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου. Μαζί με τις μονάδες επεξεργασίας θα λύσουμε ένα πολύ σημαντικό έργο. Ακολουθεί το έργο της αποχέτευσης , έργα που θα αλλάξουν συνολικά την περιοχή στην οποίαν βρισκόμαστε!

Για έργο ζωτικής σημασίας μίλησε ο Πρόεδρος της κοινότητας Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος θέτοντας βέβαια και το θέμα της άρδευσης, θέμα που μαστίζει την περιοχή. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο της διακλάδωσης του αρδευτικού δικτύου από τον Βιολογικό στην δημοτική ενότητα Άσσου – Λεχαίου, έργο που αναμένει έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα ανακουφίσει με την εκτέλεσή του τους παραγωγούς των τριών κοινοτήτων.

Εκδήλωση με τον Ταγαρά για το Ειδικό Πολεοδομικό δημου Λουτρακίου

Previous article

Σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.