ΑΓΡΟΤΙΚΑ

4 εκατομμύρια σε 1500 παραγωγούς της Κορινθίας μοίρασε ο ΕΛΓΑ

0

Στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 110 εκατομμυρίων για το έτος 2022 στους παραγωγούς προχώρησε ο ΕΛΓΑ και ο κορίνθιος αντιπρόεδρος του Οργανισμού και υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας με τη ΝΔ Γιώργος Φερετζάνης τοποθετήθηκε σχετικά:

«Σήμερα προχωρήσαμε ως ΕΛ.Γ.Α. στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς 35.000 παραγωγών σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά για τους παραγωγούς της Κορινθίας, έγιναν καταβολές αποζημιώσεων συνολικού ύψους σχεδόν 4 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 1.500 δικαιούχους, προσεχώς θα ολοκληρωθεί δε ο έλεγχος των πορισμάτων των υπολειπόμενων δικαιούχων, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση που τους αναλογεί στην επόμενη πληρωμή του Οργανισμού.  Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα ποσά αυτά αφορούν αποζημιώσεις για το 2022, όταν κατά το παρελθόν η πληρωμή τέτοιων αποζημιώσεων ξεκινούσε τουλάχιστον 15 μήνες μετά από την περίοδο των ζημιών.

Χρειάστηκαν οι συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α. και των υπηρεσιών του για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την καταχώρηση των πορισμάτων, ώστε να καταβάλλονται για πρώτη φορά τόσο άμεσα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς. Τα δύο τρίτα των οφειλόμενων αποζημιώσεων για τις ζημίες του έτους 2022 έχουν ήδη καταβληθεί, εντός του πρώτου διμήνου του 2023, γεγονός πρωτόγνωρο για τους Έλληνες παραγωγούς.

Συνολικά, κατά την τριετία 2020 – 2023, ο ΕΛ.Γ.Α. έχει στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς με σχεδόν 1 δισ. ευρώ. Είμαστε δίπλα στους Έλληνες παραγωγούς, βελτιώνοντας διαρκώς την απόδοση των υπηρεσιών μας, προστατεύοντας τον πρωτογενή τομέα και τους ανθρώπους του».

H πρώτη δημοσκόπηση για τον δήμο Σικυωνίων

Previous article

Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει παρουσίαση και γευστική δοκιμή ελληνικών οίνων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.