ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

H πρώτη δημοσκόπηση για τον δήμο Σικυωνίων

0

Τηλεφωνική έρευνα για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας “Σικυωνία” πραγματοποιήθηκε από την ierax analytix με τη μέθοδο CATI. Η έρευνα διενεργήθηκε με 610 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια από άτομα 18+ που ψηφίζουν στο Δήμο Σικυωνίων.

Τρόπος ανάλυσης: Data analytics μέσω των προγραμμάτων R και IBM SPSS Statistics v.25, σε διάστημα εμπιστοσύνης 95% με περιθώριο λάθους 4%.

Περίοδος συλλογής 6 – 19 Φεβρουαρίου 2023.

O επικεφαλής της εταιρείας Χάρης Λαλάτσης ήταν συντονιστής και αναλυτής της έρευνας το 2010 για λογαριασμό της εφημερίδας Σικυωνία με αποτέλεσμα που αμφισβητήθηκε πριν τις εκλογές, το οποίο ωστόσο, επαληθεύθηκε από τις εκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα σημαντικότερο πρόβλημα στον δήμο θεωρείται η ύδρευση, καθώς ένας στους τρεις ερωτώμενους καταρρίπτει το αφήγημα Σταματόπουλου για νερό-αγιασμό από την Στυμφαλία. Ακολουθούν ζητήματα υποδομών, όπως η οδοποιΐα (λακούβες στους δρόμους και πεζοδρόμια) και η καθημερινότητα, (τα αδέσποτα και η καθαριότητα).

Ωστόσο 1 στους τρεις κρίνει θετικά το έργο της δημοτικής αρχής (31%), αν και η πλειοψηφία μοιάζει να μην έχει άποψη (45% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά). Εντελώς αρνητικό είναι το 17%.

Τριχοτομημένη είναι η τοπική κοινωνία σχετικά με το αν ο Σπύρος Σταματόπουλος έχει δικαιώσει τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας στα 15 χρόνια που είναι δήμαρχος. Το 31% υποστηρίζει όχι και μάλλον όχι, το 39% λέει ναι και μάλλον ναι ενώ το 33% είναι στην λογική του ούτε ναι ούτε όχι.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το 31% εξακολουθεί να στηρίζει τον Σπύρο Σταματόπουλο, το 17% τον Μάρκο Λέγγα και το 5% τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι παραμένει αναποφάσιστο 27%.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ

Κόρινθος: Διπλό το «χτύπημα» για τα επιτραπέζια σταφύλια

Previous article

4 εκατομμύρια σε 1500 παραγωγούς της Κορινθίας μοίρασε ο ΕΛΓΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.