ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση της Μαρίας Θελερίτη για την υποψηφιότητά της στις εθνικές εκλογές

0

Είμαι υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές, που είναι από τις κρισιμότερες μεταπολευτικά. Αρκετοί με γνωρίζετε προσωπικά και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα πεπραγμένα και τις αντιλήψεις με τις οποίες ωθούμαι στην πολιτική δράση, θα αναρτήσω το πλήρες βιογραφικό μου, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτό που έχει βαρύνουσα σημασία αρχικά να κατανοηθεί είναι το γιατί, ειδικά τώρα, η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι ο πιο ασφαλής δρόμος.

❗️ για να σώσουμε ότι σώζεται από την καταστροφική διακυβέρνηση της Μητσοτάκης και ΣΙΑ, της χειρότερης κυβέρνησης μεταπολιτευτικά

❗️ για να διασφαλίσουμε την παρουσία του κράτους δικαίου στην καθημερινή ζωή των πολιτών

❗️ για να βάλουμε τις βάσεις που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης της οικονομικής και κοινωνικής δομής της χώρας, προς όφελος των πολιτών της και όχι προς όφελος των «γνωστών» συστημικών δικτύων εξουσίας.

Από αυτό το σημείο εκκινώντας, αναπόφευκτα περνάμε στο δεύτερο βήμα, αυτό της αυτοκριτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε κυβέρνηση και συμπεριλαμβανομένης της υποφαινόμενης υπήρξαμε μέλη του και εκπρόσωποι του στα βουλευτικά έδρανα. Αρκετά γίνανε σωστά, κάποια θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα, κάποια έγιναν λανθασμένα. Είναι ο κανόνας της ζωής και ισχύει για όλες τις διαδικασίες εντός και εκτός βουλής.

Το βάρος των αποφάσεων στη βουλή είναι τεράστιο, αποφασίζεις για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού και για όσους επιπλέον διαβιούν στη χώρα μας. Στη βουλή καλούμαστε να δείξουμε όχι μόνο τον καλύτερο εαυτό μας, μα και να τον ξεπεράσουμε. Το αν τα καταφέραμε η όχι είναι στο εκλογικό σώμα να το αποφασίσει. Το μόνο σίγουρο που υπάρχει εδώ είναι η διαφορετικότητα μας. Το έχω πει πολλές φορές και με ένταση: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Η ανάγκη που με οδηγεί να το τονίζω κάθε φορά είναι η απαξίωση των πολιτικών μορφών εκπροσώπησης από μεγάλο τμήμα των πολιτών, έτσι όπως φαίνεται στη συρρίκνωση της συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που διαμορφώνει την τάση αποχής από κινήματα, αγώνες, διεκδικήσεις και εκλογικές αναμετρήσεις. Κάθε φορά που η λάσπη πετιέται στον ανεμιστήρα, που λειτουργεί και βρωμίζει όλους τους γύρω χώρους, έχουμε υποχρέωση να «καθαρίζουμε» και να αποδεικνύουμε με τις πράξεις και τις στάσεις μας πως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Υπήρξαν και θα υπάρξουν στην πορεία πολλές και ακόμα περισσότερες προσπάθειες πολιτικής εξόντωσης των αρχών και αξιών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των εκπροσώπων του. Σε αυτό θα αντισταθούμε συνολικά, δυναμικά και αλληλέγγυα. Θέλει κόπο και δρόμο και προσπάθειες και αγώνες για να φύγει το σάπιο και να καθαρίσει ο τόπος. Σε τούτο το δρόμο οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και αληθινοί. Έτσι έρχεται η αλλαγή. Μέσα στο κόμμα και έξω από αυτό, στις κοινωνικές δομές και τις δράσεις των ανθρώπων οι αγώνες μας θα έχουν πολλές μορφές, αλλά έναν πυρήνα.

Ο πυρήνας είναι η δημιουργία του κοινωνικού κράτους δικαίου, η ισονομία, η ισότητα, η ελευθερία λόγου και έκφρασης, η πάταξη της διαφθοράς. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ. Με αυτόν τον κορμό αξιών και δομών προχωράς, μαζί με το λαό, για να αναμετρηθείς με τους κυρίαρχους δαίμονες του καπιταλιστικού συστήματος.

Χωρίς το λαό δεν μπορείς να ανοίξεις αυτήν την πορεία.

Είναι μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα μας προς κάθε κατεύθυνση.

Είναι μεγάλη ανάγκη να βρούμε τρόπους επικοινωνίας, να ακούσουμε και να μιλήσουμε, να σκεφτούμε και να δημιουργήσουμε αφορμές σκέψεις, να οδηγήσουμε και να οδηγηθούμε στο δρόμο της καθημερινής διεκδίκησης, εξασφάλισης, διεύρυνσης δικαιωμάτων για τους πολλούς, για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, για τον σημαντικό κοινωνικό ιστό.

Η πολιτική διεκδίκηση δεν είναι μια περιορισμένη περίοδος πριν τις εκλογές. Η πολιτική διεκδίκηση είναι πορεία ζωής και σαν τέτοια έχει όλες τις φυσικές μορφές που έχει η ίδια η ζωή.

Σας ευχαριστώ για την αποδοχή της υποψηφιότητας μου για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Συστρατεύομαι μαζί σας για τις αλλαγές που θέλουμε να φέρουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει όραμα, έχει σχέδιο, έχει πρόγραμμα και μπορεί να τα υλοποιήσει.

Στα κάγκελα οι αγρότες του Άσσου με τις αποζημιώσεις που έβγαλε ο ΕΛΓΑ

Previous article

Καρναβάλι Λουτρακίου: Τι ώρα ξεκινά η παρέλαση και πότε θα ανέβει στην σκηνή ο Δήμος Αναστασιάδης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.