ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ! Προσέλαβαν χτες στον ΟΣΕ με μπλοκάκι, 73 σταθμάρχες

0

Την ημέρα που η χώρα βυθίστηκε στο πένθος εξαιτίας της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, ο ΟΣΕ προσέλαβε 73 σταθμάρχες με «μπλοκάκι». Μάλιστα, η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Το πρωί της Τετάρτης, ελάχιστες ώρες μετά την τραγωδία, και ενώ συνεχίζεται ακόμη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των θυμάτων, ο ΟΣΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη των νέων σταθμαρχών.

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ, με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2023, για «ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του Σταθμάρχη για χρονικό διάστημα 6 μηνών».

Ειδικότερα, η απόφαση του ΔΣ του ΟΣΕ προβλέπει:

1) «την ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του Σταθμάρχη, σε εξωτερικούς συνεργάτες (73) άτομα, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών (ήτοι από 01.04.2023 μέχρι και 30.09.2023), οι οποίοι θα απασχοληθούν σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, σύμφωνα με τις ανάγκες του Οργανισμού»,

2) «το κόστος απασχόλησής τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των επτακοσίων ογδόντα τριών χιλιάδων (783.000,00) ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 970.920,00 ευρώ».

«Στα τυφλά εργάζονται οι σταθμάρχες»
Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, σημείωσε ότι «όταν δε λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας και ο ανθρώπινος παράγοντας υπεισέρχεται στη λειτουργία του τρένου και γίνονται όλα εμπειρικά και χειροκίνητα, αυξάνονται οι πιθανότητες ενός τέτοιου ενδεχομένου. Δεν λειτουργούσαν τα συστήματα καιρό τώρα, δεν είναι σήμερα μόνο. Δεν υπάρχουν ούτε φανάρια, δε βλέπουμε τίποτα».

Οι σταθμάρχες εργάζονται στα τυφλά, καθώς ηλεκτρονικά μέσα δε λειτουργούν. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τα συστήματα που θα εντόπιζαν τις θέσεις των τρένων και θα αποτελούσαν τη δικλίδα ασφαλείας για την αποτροπή ατυχημάτων αγοράστηκαν, αλλά δεν τοποθετήθηκαν ποτέ.

Φρίκη στα Τέμπη: «Κάποιοι εξαϋλώθηκαν» -Στους 44 οι νεκροί, μόνο με DNA η αναγνώριση για 32 θύματα

Previous article

Αναβάλλεται η αυριανή συγκέντρωση των αγροτών στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.