ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΔΕΣ: “για το επιτελικό κράτος των “αρίστων”, οι Κορίνθιοι είναι πολίτες κατώτερου θεού”

0

Θέση στο ζήτημα της εξαίρεσης του νοσοκομείου Κορίνθου από την λίστα των νοσοκομείων όπου θα τοποθετηθούν οι 854 μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί που θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα πήρε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας, Γιώργος Δέδες.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε «προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πολλά ερωτηματικά η εξαίρεση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και των δομών υγείας του νομού Κορινθίας γενικότερα, από τις τελευταίες προσλήψεις γιατρών σε όλη τη χώρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, ενώ πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο προκήρυξε και ενέκρινε περισσότερες από 850 μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας, δεν ανακοινώθηκε καμία για το νομό Κορινθίας!

Ο κ. Δέδες σημειώνει ακόμα ότι «είναι διαπιστωμένη η έντονη υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, όπου καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες παθολογικού, χειρουργικού και εργαστηριακού τομέα, καθώς και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας. Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, λόγω υποστελέχωσης και ελλείψεων, αντιμετωπίζουν και τα Κέντρα Υγείας του νομού».

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ότι «η προκλητική αυτή εξαίρεση συνεπάγεται περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους της Κορινθίας που αντιμετωπίζονται ως πολίτες ενός κατώτερου Θεού από το Κράτος των «αρίστων» και της επιτελικής ανικανότητας. Είναι αυτονόητο χρέος όλων των θεσμικών φορέων και παραγόντων του νομού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων και των συλλογικοτήτων του τόπου, να αναδείξουν το θέμα και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου και του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας».

Ο Πλεύρης “σφύριξε” την λήξη της πανδημίας – Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τι αλλάζει με τα rapid τεστ

Previous article

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών της Κορίνθου για την κατάσταση του νοσοκομείου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.