Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την εξαίρεση του νοσοκομείου Κορίνθου από τις προσλήψεις γιατρών. Αύριο, Πέμπτη 16 Μαρτίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, προκειμένου οι νοσοκομειακοί γιατροί να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κορίνθου και την εξαθλίωση της Δημόσιας Υγείας.
Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ συμμετέχει και στη γενική πανεργατική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στα Περιβολάκια Κορίνθου.
Θυμίζουμε ότι στην τελευταία από τις πολλές ανακοινώσεις τους, οι γιατροί περιγράφουν μία άθλια κατάσταση στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα:
- α. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργεί με έναν (1) μόνιμο, μία (1) επικουρική Ιατρό και μετακινημένους Γενικούς Ιατρούς από τα επίσης υποστελεχωμένα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας του Νομού.
- β. Στο Νοσοκομείο δεν υφίσταται Πνευμονολόγος.
- γ. Τις ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής και της Κλινικής Covid-19 καλύπτουν μόνον τρεις (3) Ειδικοί Παθολόγοι!
- δ. Η ΜΕΘ Covid-19 λειτουργεί με τρεις (3) Εντατικολόγους.
- ε. Στην Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική υπηρετούν πλέον τρεις (3) Ειδικοί Γυναικολόγοι.
- στ. Οριακά λειτουργούν Παιδιατρική Κλινική και Εργαστήρια, ενώ η λειτουργία και των υπολοίπων Τμημάτων και Κλινικών χαρακτηρίζεται προβληματική. Ουσιαστικά, οι ανάγκες των Τμημάτων καλύπτονται μέσω Επικουρικών ή Ιατρών με συμβάσεις, ενώ η υπερεφημέρευση –σε συγκεκριμένα Τμήματα συνάδελφοι εφημερεύουν 10-11 φορές τον μήνα!! – είναι φαινόμενο καθημερινό.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ
Comments