ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΛΕΓΓΑΣ: “Να παραιτηθεί ο Παναγιώτης Φιακάς από πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ – Συνυπεύθυνοι Σταματόπουλος και Σκαρμούτσος”

0

Με μία ανακοίνωση σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος, ο επικεφαλής της παράταξης “συνΔΗΜΟΤΕΣ” Μάρκος Λέγγας επανέρχεται στο ζήτημα της αγωγής που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Παναγιώτης Φιακάς σε βάρος 12 δημοτών του δήμου Σικυωνίων.

Ο κ. Λέγγας κάνει λόγο για αυταρχισμό της δημοτικής αρχής και βάζει στο κάδρο των ευθυνών, τόσο τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο, όσο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Σκαρμούτσο. Αναφερόμενος, δε, στον κ. Φιακά, τονίζει ότι θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί… χτες.

Μετά την τοποθέτηση του Δήμαρχου κ. Σπύρου Σταματόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο ερώτημα μου που αφορούσε την  αγωγή που άσκησε ο κ. Παναγιώτης Φιακάς χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., σε δώδεκα (12) πολίτες στο Άνω Διμηνιό, ζητώντας να αποζημιώσουν τον ίδιο 2.400.000€ (200.000€/έκαστος),  δηλώνουμε τα εξής:

Κάποια στιγμή οι νομικοί του Δήμου Σικυωνίων πρέπει να κατέβουν στους δρόμους και να συγκεντρωθούν στην καταπατημένη πλέον Πλατεία Ελευθερίας.  Να καλέσουν και την κοινωνία μαζί τους, αφού την ενημερώσουν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή αγγίζει τα άκρα όρια του αυταρχισμού, ασκώντας αγωγές σε πολίτες που τόλμησαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο και το ΚΕΡΔΙΣΑΝ: να έχουν καθαρό νερό το 2023 στο Άνω Διμηνιό διασφαλίζοντας την υγεία τους!

Ως Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης της Μείζονος Πλειοψηφίας, αναλαμβάνω την ευθύνη που μας αναλογεί για αυτό το ολίσθημα του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου  και την απαξίωσή του, που προκάλεσε ο εκτροχιασμός προς τον αυταρχισμό από τον κ. Φιακά με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Σκαρμούτσος δυστυχώς για τον ίδιο, ευθυγραμμίστηκε  με τον Αυταρχισμό. Δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Αντιπολίτευσης να τεθεί προς ψηφοφορία η αποπομπή από την θέση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κ. Φιακά, κάτι το οποίο θα ξαναφέρουμε και πάλι σε ψηφοφορία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φιακάς, ο οποίος ορθά διατυπώνει και στο δικόγραφο του ότι: “ΤΥΓΧΑΝΕΙ να είναι Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ”,  θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από την θέση του – ΧΘΕΣ!

Εάν ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Σπύρος Σταματόπουλος τον συμπεριλάβει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του, τότε η αγωγή δεν έχει ασκηθεί κατά των 12 πολιτών από τον κ. Φιακά αλλά από τον ίδιο τον κ. Σταματόπουλο.

Η αγωγή έχει κατατεθεί, ο κύβος ερρίφθη, το Κιάτο βουλιάζει και οι πολίτες θα αποφασίσουν! Αυταρχισμό & Παρακμή; Η Δημοκρατία & Ανάπτυξη για Όλους;

Επιτέλους, Τέλος!

Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών “Ο Λύσιππος”: Οι γυναίκες του Λόρκα

Previous article

Αρχαία Ίσθμια – Η αναβίωση των αγώνων σε ένα ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές μαθητές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.