ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

10+1 έργα που είναι σε εξέλιξη περιέγραψε ο Γιώργος Πούρος – ποια είναι αυτά

0

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Κορινθίων για το σχέδιο πόλης στα Βοσέικα παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Πούρος. Ο κ. Πούρος παρουσίασε σε τίτλους, κάποια από τα έργα που έχουν γίνει στον δήμο Κορινθίων, ή είναι σε εξέλιξη και καλύπτουν τόσο την Κόρινθο, όσο και τις δημοτικές ενότητες.

Ο κ. Πούρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

 1. Στο μεγάλο πάρκο που θα γίνει στον Κάτω Άσσο με προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ και θα περιλαμβάνει ανοιχτό θέατρο, παιδική χαρά, αθλητικούς χώρους πράσινο και πλατεία. Στον Κάτω Άσσο θα δημιουργηθεί επίσης και μία δεύτερη παραλιακή πλατεία.
 2. Την ανάπλαση στα 17 στρέμματα του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ η οποία εκτελείται ήδη, με όλες τις νόμιμες εγκρίσεις. Η ανάπλαση θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιρού.
 3. Την ανάπλαση στο Κεραμιδάκι, όπου έχει ξεκινήσει ήδη ο εργολάβος και οι πρώτες εικόνες θα αποτυπωθούν πριν το Πάσχα. Πρόκειται για την επέκταση του πεζόδρομου κατά 400 μέτρα περίπου μέχρι την παραλία 5 Φ.
 4. Τις οδοποιίες που εξελίσσονται και θα ενταθούν στην Κόρινθο (κυρίως) αλλά και στα άλλα χωριά.
 5. Την έγκριση που θα μετατραπεί σε δημοπράτηση της ολικής ανακατασκευής του ανοιχτού πάρκινγκ. Αλλάζουν επίσης, όλα τα φωτιστικά στο κέντρο της Αρχαίας Κορίνθου, ενώ μέχρι το Πάσχα θα έχει παραδοθεί και η κυκλοφοριακή μελέτη.
 6. Την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Γεωργίου στο Χιλιομόδι (240.000 ευρώ) και την αναμόρφωση της παιδικής χαράς του χωριού.
 7. Την αντικατάσταση των φωτιστικών στο παραλιακό μέτωπο της δημοτικής ενότητας Σαρωνικού και ειδικότερα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, την Αλμυρη, το Κατακάλι, και την Σιδερώνα.
 8. Την παράδοση το επόμενο διάστημα με νέο φωτισμό της αναπλασμένης κεντρικής πλατείας στα Αθίκια.
 9. Τις εργασίες για την δημιουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού στο Σοφικό, που ξεκινούν το επόμενο διάστημα, καθώς είναι έτοιμη η μελέτη.
 10. Την έγκριση των όρων δημοπράτησης για τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη (πέρασε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή) που θα είναι ολιστική για την πόλη της Κορίνθου και θα εκτείνεται από το λεγόμενο Δέλτα πριν από το Νοσοκομείο, μέχρι το Κανταρέ και θα περιλαμβάνει όλες τις περιοχές της Κορίνθου (Αγιάννα, Μπαθαρίστρα, Αγιώργη, Καλλιθέα, Αγιαννιώτικα, κ.λπ).
 11. Την έναρξη της δεύτερης φάσης κατασκευής της πλατείας στα περιβολάκια με την τοποθέτηση των πέργκολων.

Αρχαία Ίσθμια – Η αναβίωση των αγώνων σε ένα ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές μαθητές

Previous article

Το χρονικό της τραγωδίας στο Καίσαρι Κορινθίας: Την χτύπησε με τη μασιά από το τζάκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.