ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΠΙΣΤΕΥΟΣ: “Κεντρικός στόχος για κάθε δήμαρχο η προστασία του περιβάλλοντος”

0

Στην 5η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος Verde-tec που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ΟΤΑ έδωσε το παρών ο Δημήτρης Πιστεύος, υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, “εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε  την ημερίδα για τις «Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις». Όσα ειπώθηκαν για το περιβάλλον“, συνεχίζει ο κ. Πιστεύος “μού επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, ότι πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμη υψηλότερα και να επενδύσουμε, όχι στο «φτηνότερο» αλλά στο «καταλληλότερο» για να ανθήσει και οικονομικά ο τόπος μας με αιχμή του δόρατος τον αγροτικό τομέα (ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ τομέας) και την διασύνδεσή του με τον τριτογενή τομέα (θεματικός τουρισμός, εκπαίδευση, υγεία, αθλητισμός κλπ.).

Έχει κατανοηθεί πλέον ότι η βιώσιμη ανάπτυξη ενός τόπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διάσωση του περιβάλλοντος. Η δημοτική αρχή της επόμενης πενταετίας, είναι απαραίτητο να έχει κεντρικό της στόχο την προστασία του περιβάλλοντος (παραθαλάσσιο και ορεινό). Με δημοτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να αποκτήσουν τα παιδιά μας περιβαλλοντική συνείδηση και να ενθαρρύνουμε τους ενήλικες να εντάξουν συνολικά στην ζωή τους σωστές πρακτικές όπως αυτή της ανακύκλωσης.

Το περιβάλλον ως συνιστώσα της βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας, θα είναι κεντρικός στόχος του συνδυασμού μας γιατί θέλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την Σικυωνία που τους αξίζει!”, καταλήγει η ανακοίνωσή του κ. Πιστεύου.

Τελευταία προθεσμία για την κατάθεση δικαιολογητικών από τους αθλητικούς συλλόγους

Previous article

Το Λαογραφικό Μουσείο μάς συστήνει με την ιστορική οικογένεια Παμπούκη στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.