ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O ψηφιακός μετασχηματισμός των Μμε στο μικροσκόπιο του Επιμελητηρίου

0

Το Επιμελητήριο Κορινθίας προσκαλεί όλους τους επιχειρηματίες στην επίσημη παρουσίαση της δέσμης δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 03/04/2023 και ώρα 18:30 στην αίθουσα “Γιάννης Λαρσινός” του Επιμελητηρίου στην Κόρινθο.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα. Γι’ αυτό το λόγο επιχορηγεί τις επιχειρήσεις  για σχετικές επενδύσεις όπως η απόκτηση εξοπλισμού, η δημιουργία ιστοσελίδας, η ψηφιακή ασφάλεια και η συμβουλευτική ως προς την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.  Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της Δράσης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» προβλέπει ενίσχυση των επιχειρήσεων με ποσοστά έως και 60% για επενδύσεις σε τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) που αφορούν επενδυτικά σχέδια από 18.000 ευρώ έως και 1.200.000 ευρώ. Οι επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν θα πρέπει να έχουν κλεισμένη τουλάχιστον μία (1) πλήρη διαχειριστική χρήση και να διαθέτουν τουλάχιστον τρεις (3) ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 300.000.000 €.

Η έναρξη υποβολών για το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από 23/02/2023 και οι δράσεις θα παραμείνουν ανοικτές για υποβολή μέχρι εξαντλήσεως του Προϋπολογισμού.

(ΦΩΤΟ) Έτσι θα είναι οι πέργκολες που θα μπουν στην πλατεία Περιβολάκια

Previous article

ΒΡΑΧΑΤΙ: Μπαίνουν φανάρια σε κεντρικές διασταυρώσεις με την Παλιά Εθνική Οδό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.