Περιφερεια

Με στρατιωτικά μηχανήματα η διάνοιξη ζωνών πυρασφάλειας στην Κορινθία – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη

0

Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της δασοπυρόσβεσης στην διάρκεια των πυρκαγιών είναι η πρόσβαση σε δύσβατες περιοχές που καίγονται και δεν μπορούν να επιχιερήσουν, αλλά και η δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας, με χερσωμένες εκτάσεις, όπου θα σταματά η πύρινη λαίλαπα.

Για τον λόγο αυτό η Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου θέτει στην διάθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου μηχανήματα έργων για την διάνοιξη προσβάσεων σε δύσβατες δασικές περιοχές εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας για την προετοιμασία όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, καθώς σύντομα ξεκινά η φετινή αντιπυρική περίοδος.

Η σχετική ενημέρωση έγινε, τόσο προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, όσο και προς τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη από τον διοικητή της ΣΧΜ Λουτρακίου ταξίαρχο Ιωάννη Οικονόμου, τον οποίον ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης είχε επισκεφθεί πρόσφατα.

Κατά την σύσκεψη στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα του προσδιορισμού των οδικών προσβάσεων σε επικίνδυνες δασωμένες περιοχές για τις οποίες απαιτούνται παρεμβάσεις  αποκατάστασης βατότητας με τα μηχανήματα της Σχολής και καθορίστηκε η διαδικασίας πραγματοποίησης.

Την Παρασκευή ξεκινά το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Previous article

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.