ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΡΑ 25: οι θέσεις για τους μικρομεσαίους (video)

0

Απαντώντας στο αναλυτικό και εμπεριστατωμένο υπόμνημά σας σας παραθέτουμε στη συνέχεια αναλυτικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε συνημμένο έγγραφο τις ψηφισμένες θέσεις του ΜέΡΑ 25 για το ίδιο θέμα από το 1ο διαβουλευτικό του Συνέδριο.

 1. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος.
 2. 10% η φορολογία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 20% στις μεσαίες και 30% στις μεγάλες.
 3. Ένταξη των χρεών των ΜμΕ στο πρόγραμμα «Οδυσσέας» με γενναίο κούρεμα και προστασία της επαγγελματικής στέγης και της πρώτης κατοικίας.
 4. Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.
 5. Άμεση θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου για όλους τους επιχειρηματίες, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.
 6. Θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας, αυστηρά τα καταστήματα ανοιχτά τρείς Κυριακές τον χρόνο.
 7. Μετατροπή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.
 8. Σχεδιασμό νέας ρύθμισης των 120-240 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκιών. Η ρύθμιση να αφορά όλους τους οφειλέτες και όχι μόνο όσους έχασαν κάποια προηγούμενη ρύθμιση.
 9. Διαγραφή όλων των ασφαλιστικών εισφορών που δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή. Κάλυψη από το κράτος των οφειλών αυτών, ώστε να μην χαθούν τα αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ωφελούμενων από την ευνοϊκή ρύθμιση.
 10. Στήριξη των επιχειρήσεων με νέα στοχευμένα προγράμματα ρευστότητας προκειμένου να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις καθώς μέχρι σήμερα μόνο το 10% πληρούσε τα κριτήρια ένταξης σε αυτά.
 11. Πρόβλεψη για τη συμμετοχή των μικρών επιχειρήσεων στα προγράμματα του Ταμείου Ανάπτυξης, του ΕΣΠΑ και στον Αναπτυξιακό Νόμο.
 12. Άμεση μείωση των τιμολογίων των εταιρειών παροχής ενέργειας καθώς και γενναίες ρυθμίσεις αφού ήδη το κόστος θεωρείται δυσβάσταχτο. Η κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και η επαναφορά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ σε δημόσιο έλεγχο
 13. Δραματική μείωση των τραπεζικών τοκογλυφικών προμηθειών και των δημοτικών τελών.

Μυθική ατάκα Μειμαράκη στον Ψυχογιό: τι του απάντησε, όταν τον ρώτησε, “πως από δω;”

Previous article

Ολιστική ανάπλαση στο Ελληνοχώρι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.