ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με Σταικούρα, Ευκλείδη και Σκανδαλίδη, αλλά και πολλές εκδηλώσεις σηκώνει αυλαία η Έκθεση

0

Σε μία έκταση 4500 τ.μ. και με -περίπου- 150 εκθέτες σηκώνει την αυλαία την Πέμπτη η Έκθεση Πελοπόννησος 2023. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση των τελευταίων ετών, που θα φιλοξενήσει η Κόρινθος στο λιμάνι της από την Πέμπτη 15 μέχρι και την Κυριακή 18 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις εκκινούν με τα εγκαίνια της έκθεσης παρουσία των Γιάννη Σταϊκούρα (από τη ΝΔ), Ευκλείδη Τσακαλώτου (από τον ΣΥΡΙΖΑ) και Κώστα Σκανδαλίδη (από το ΠΑΣΟΚ).

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο My Radio τόνισε ότι θα υπάρξει μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Ειδικότερα:

Την Παρασκευή το απόγευμα (6 μ.μ.-10 μ.μ.) θα υπάρχει θεματική ενότητα για τον τουρισμό μ την συμμετοχή του γ.γ. του υπουργείου, αλλά και εκπροσώπων όλων των παραγωγικών κλάδων γύρω από τον τουρισμό.

Το Σάββατο το πρωί θα έχουμε θεματική για την εργασία και τις εργασιακές σχέσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα έχουμε και τις μέρες καριέρας στο Club Hotel Casino Loutraki. Στην εκδήλωση συμμετέχουν 30 επιχειρήσεις που αναζητούν κατάλληλο προσωπικό για περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας. Παράλληλα ο Σύλλογος Φροντιστών Κορινθίας διοργανώνει από τις 09:45 μέχρι τις 11:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ – ‘’Βρες την θέση σου στο μέλλον’’ με εισηγητή τον Σύμβουλο Σταδιοδρομίας Πάνο Σταυρόπουλο. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές και γονείς Γυμνασίου και Λυκείου. Έχει στόχο να προετοιμάσει όσους το παρακολουθούν για ένα μέλλον που θα είναι πολύ διαφορετικό από το παρόν. Επαγγέλματα που χάνονται, επαγγέλματα που γεννιούνται, διεπιστημονικότητα, αποσύνδεση λήψης πτυχίου από την επαγγελματική αποκατάσταση, πλήρης αυτοματισμός, κυριαρχία της τεχνητής νοημοσύνης είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του μέλλοντος στο οποίο θα κληθούν τα παιδιά μας να λειτουργήσουν επαγγελματικά.

Το Σάββατο το απόγευμα θα είναι αφιερωμένο στην αγροδιατροφή και ευκαιρίες για ανάπτυξη στον τομέα αυτό.

Την Κυριακή το πρωί η η θεματική θα αφορά την Καινοτομία, με παρουσία του Enterprise Greece, ενώ το απόγευμα στο κλείσιμο της Έκθεσης θα έχουμε την ημερίδα για την Ενέργεια.

Παράλληλα θα τρέξουν και άλλες εκδηλώσεις, όπως αυτή για τα παιδιά που θα αφορά το παιδικό βιβλίο, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, το corinthian food festival, η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας στο Λουτράκι και πολλά άλλα.

Με τον κοριό στο …αυτί πιάστηκε υποψήφιος των Πανελληνίων στην Κόρινθο

Previous article

Οι νέοι μιλούν για την Κόρινθο: Ημερίδα της Συμμαχίας Πολιτών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.