ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ: Πως βλέπουμε το μέλλον του Δήμου κοντά στις επιχειρήσεις στην πράξη

0

Κάτι πολύ χρήσιμο και καινοτόμο ξεκινάει με την ομάδα Ενέργειας της Πράσινης Πόλης – Δημήτρης Πρωτοπαπάς και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων!

Τα δυο μέρη συμφώνησαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιτευχθεί σύμπραξη μεταξύ Επιμελητηρίου και Δήμου για την ενεργειακή μετάβαση και να αναβαθμιστούν αμφότερα σε πραγματικό κόμβο ενεργειακής εξοικονόμησης, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κυκλικής οικονομίας που θα λειτουργεί προς όφελος των επιχειρήσεων και πολιτών.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΛΑΣΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πιο συγκεκριμένα, έγινε συμφωνία και θα ξεκινήσουν και οι δύο πλευρές τη συνεργασία τους προς την υλοποίηση της Υπηρεσίας Μιας Στάσης (που είναι κομμάτι του ενεργειακού πλάνου της Πράσινης Πόλης) για διάχυση πληροφορίας και συντονισμό όλων των επιχειρήσεων που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια και τις επιχειρήσεις (όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μονωτές, μηχανικοί, πωλητές αντλιών, θερμοσιφώνων και κλιματιστικών και άλλα συναφή επαγγέλματα).

Η Υπηρεσία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφερόμενο, πολίτη ή επιχείρηση, θέλει να αναβαθμιστεί και να μειώσει το ενεργειακό του κόστος, ή να επενδύσει στην καθαρή ενέργεια, να ζητήσει πληροφορίες και να καθοδηγηθεί για το ποιες λύσεις υπάρχουν, πως θα χρηματοδοτηθεί και ποιοι μπορούν να αναλάβουν τις εργασίες.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης, με τα μέλη κ. Μανώλη Γαϊτάνο και κ. Σωτήρη Κοροβήλο συμφώνησαν ως προς την ανάγκη δημιουργίας της υπηρεσίας αυτής που μπορεί να στηθεί με τους εξειδικευμένους επιστήμονες της Πράσινης Πόλης κκ. Χρυσούλα Βαϊτση, Βλάση Οικονόμου, Δημήτρη Γεώργα, Κωνσταντίνο Κούτχια (και άλλες/άλλους). Η υλοποίηση μπορεί να ξεκινήσει άμεσα και θα δώσει μια νέα αναβαθμισμένη πορεία για τον Δήμο Κορινθίων και το Επιμελητήριο για την επόμενη δεκαετία.

Η Πράσινη Πόλη έρχεται με σοβαρές προτάσεις κοιτώντας την επόμενη ημέρα, με βάση τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις λόγω του ενεργειακού και κλιματικού κόστους που θα αυξάνεται εφεξής. Με το επιστημονικό δυναμικό και την εμπειρία μας προωθούνται λύσεις που επιτάσσει η Ευρώπη. Οι καινοτόμες αυτές λύσεις θα βοηθήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Ευχαριστίες για την σύμπραξη στον Πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου για τη συνεργασία και τα μέλη της ομάδας Ενέργειας. Είναι σημαντικό επίσης και οι επιχειρήσεις να στηρίξουν την προσπάθεια και τον συνδυασμό γιατί με βάση την γνώση και την εμπειρία, ο Δήμος και Επιμελητήριο μπορούνε να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μειώσουν τα κόστη τους και να πρωτοπορήσουν.

Ο Βλάσσης Οικονόμου είναι συντονιστής της ομάδας Ενέργειας και υποψήφιος του συνδυασμού “Πράσινη Πόλη”.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακατάλληλο νερό στο Κιάτο και χωριά του δήμου Σικυωνίων

Previous article

Μπινιάρης και Μαυρονάσιος, δύο άνθρωποι του ποδοσφαίρου στην Πνοή Δημιουργίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.