ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Λαζόπουλος: “γιατί ζήτησε την επιχορήγηση των 350.000 ευρώ το Λιμενικό Ταμείο”

0

Στο ζήτημα της αντιπαράθεσης μεταξύ Νανόπουλου και Σταυρέλη με αφορμή την καταψήφιση αποφάσεων που ήταν στην ημερήσια διάταξη κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρεμβαίνει με γραπτή δήλωση ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου, Παναγιώτης Λαζόπουλος. Αφορμή το γεγονός πως η παράταξη Σταυρέλη, καταψήφισε, μεταξύ άλλων, και την επιχορήγηση των 350.000 ευρώ προς το ΔΛΤ.

Να τι λέει ο κ. Λαζόπουλος στην δήλωσή του:

Η αλήθεια δεν ζει στις σκιές, ούτε καλύπτεται με ανακρίβειες και μισόλογα. Η αλήθεια πάντα αποκαλύπτεται και βγαίνει στο φως!

Αναφέρομαι στην καταψήφιση της επιχορήγησης του Λιμενικού ταμείου από τον κ. Σταυρέλη και των περί αυτού δημοτικών συμβούλων, συγκεκριμένα:

1.Από την αρχή που ανέλαβα την προεδρία του ΔΛΤ διαπίστωσα την δυσχερή οικονομική θέση που έχει περιέλθει, απόρροια πολλών παραγόντων (δραστική μείωση εσόδων, αύξηση εξόδων κτλ). Έδωσα εντολή στον λογιστή του ταμείου να κάνει χρηματοοικονομική ανάλυση βιωσιμότητας, την οποία απέστειλα σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Εν τάχει αναφέρει ότι με τις παρούσες συνθήκες, λίαν συντόμως (σε 1,5 με 2 χρόνια) θα μηδενιστεί το αποθεματικό του! Σαν λύση προτείνει την αύξηση των εσόδων, τα οποία βραχυπρόθεσμα είναι δύσκολο ή επιχορήγηση από τον Δήμο.
Από ό,τι φαίνεται οι ανωτέρω αναφερθέντες δεν μπήκαν στον κόπο να την διαβάσουν ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει, αφήνοντας στην τύχη του το ΔΛΤ.

2.Δεν έλαβαν υπόψη ότι ακόμη και να υπερψήφιζαν την επιχορήγηση, αυτή δεν θα έφτανε στα χέρια της παρούσας διοίκησης λόγω των προβλεπόμενων χρονοβόρων διαδικασιών.

Στέρησαν από την επόμενη διοίκηση την ένταξη του ποσού στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2024. Ακόμα και όταν ζήτησα να υπερψηφίσουν τουλάχιστον την αλλαγή του άρθρου της συστατικής πράξης του ΔΛΤ, επιτρέποντας και διευκολύνοντας έτσι μελλοντικά την επιχορήγηση, αρνήθηκαν εμμένοντας στις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες.

Συγχαρητήρια τα καταφέρατε να αποστερήσετε από τον δήμο ένα χρήσιμο εργαλείο!

Υπέγραψε ο Νίκας την σύμβαση για τη διαμόρφωση σε πάρκο της ανενεργού σιδηροδρομικής γραμμής

Previous article

Αναβάλλει την ομιλία του στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης -Δεν θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.